Vad matar du dig själv med?

Vet du? Vikten av vad du ser i ditt flöde är större än du tror. Så var noga med vad du följer och varför du gör det. Oavsett om det gäller Instagram, Facebook eller bloggar. Själv har jag slaviskt följt fitnesskonton som enbart lyfter yttre attribut, visar upp en (för mig idag) sjukt fyrkantig och tråkig livsstil, visar upp osunda beteenden och får det att verka ”duktigt”. Livsstilar som jag vet så många kollar på, avundas och drömmer om. För det ser ju sådär perfekt ut. Så bara jag kommer dit så blir allt bra. Idag spyr jag på det.  

Men jag vet hur lätt det är att hamna i det där. Oavsett om det är perfekta kroppar, perfekta hem eller glassiga resor som visas upp. Så! För min del idag tycker jag att det är sjukt viktigt att följa människor som 1. Bryter normen. 2. Bryter tystnaden. 3. Är ärliga och mänskliga. 4. Lyfter frågor som jag tycker är viktiga. 

Varför? För att världen består av mer än ett trångsynt flöde. För att alla är olika. För att påverkan som inspirerar på ett ångestfyllt sätt inte är inspiration. För att en yta inte säger någonting. Jag vet. Alla är olika. Vill motiveras och inspireras på olika sätt. Jag kan bara tala för mig själv när jag säger att det för mig har varit osunt att följa vissa konton. Hur populära de än varit, hur många som än följt de, hur många gånger jag själv sagt att det är bra inspiration – så vet jag annorlunda idag.

Tycker dock att flöden kan vara extremt givande och bra. Men det är du som måste skapa det på så sätt. Välj vad du ser, välj vilka du följer. Jag har lite supertips på personer som jag älskar att följa just nu:

Sara Dahlström. Hennes konto är dröm! Hennes blogg är dröm! Hon ger mig definitivt hopp om hur vi skulle kunna tänka om våra kroppar.

Stina Wolter. Stina sprider såväl kärlek och värme, som kunskap och klokhet. Bjuder på sig själv och säger saker som får mig att tänka till. 

Tänkvärt. Synliggör olika former av förtryck. Bra, tydliga, tänkvärda inlägg.

Jessica Hallbäck. Nyupptäckt för mig pga såg en grym poster i tunnelbanan ”Feminism? Nä jag föredrar jämställdhet. Vatten? Nä jag föredrar H2O.” Klockrena texter och bilder.

Nina Rung. Ascoola Nina, kriminolog och jobbar med att förebygga sexuella övergrepp och våld i nära relationer. 

Linnea Claeson. Färgstarka, starka Linnea! Hon kämpar för jämlikhet, medmänsklighet och synliggör sexuella trakasserier.

Celestebarber. Ett väldigt roligt konto som gör kopior på kändisbilder. Känslan blir kändis vs vanlig människa. Ja, kolla in så förstår ni! 

Ulrikke Falch. SkamVilde som är både ärlig och visar upp högt och lågt. Rolig men också med ett djup och baktanke. 

Elin Lucassi. Serier som är spot on på så många sätt!

Ida Östensson. En kämpe för jämlikhet. Grundare av såväl makeequal och fattanu – så hon vet vad hon snackar om. 

Andra bra, nyttiga konton enligt mig är: kvinnatillkvinna, apansattigranen, kobranhuggertill, hejhejvardag, feministpastorn, nodietanymore, beyoncebjorck, ladydahmers, diannebondyyoga, psykofobi, funkofobi, muslimskkvinna, makthavarna och säkert en hel rad till. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar