Vägen till KI och psykologprogrammet – mitt val av utbildning och universitet

Jag har redan innan skrivit om min väg till Karolinska Institutet och Psykologprogrammet – men det kommer igen för alla som nu (!!) är i fas med att välja program och universitet inför hösten. Mellan den 15 mars och 13 april kan du göra din ansökan. 

Har så länge jag kan minnas haft ett brinnande intresse för människor och senare för människor och hälsa. Det finns mycket fokus på hälsa i form av mat och träning. Senaste åren har jag jobbat med hälsa i form av som PT och hälsocoach – något som varit roligt men också utmanande. Utmanande på det sätt att jag alltid tyckt att en bit saknas. Var hittar vi de viktiga biten insidan? Det går inte komma undan den. Inte någonsin. Klyschigt – men mår inte insidan bra, så faller vi så lätt tillslut.

Det finns allt för mycket psykisk ohälsa. Så mycket att det svider i magen och knyter sig i hjärtat. All denna ohälsa. Det känns som den växer. Finns på så många platser. Den vill jag vara med och bromsa upp och vända. Ingen ska behöva må dåligt i skymundan. Alla ska få hjälp.

Livet är fantastiskt. Något jag inte alltid tyckt. Dock vill jag att alla ska få uppleva den känslan. Att livet verkligen är fantastiskt. Det vill jag så gärna vara med och bidra till. På något sätt. Det har jag enorma möjligheter till genom studier på Karolinska.

Varför blev det just Karolinska då?

Första och främst visste jag att jag ville studera i Stockholm. Det är här jag har bott de senaste tre åren och det är här jag vill stanna ett tag till. Valet stod därför mellan Karolinska och Stockholms Universitet. Två bra universitet som jag förstått det. Med mitt intresse för människans fysiologi och biologi blev valet dock enkelt. Karolinskas medicinska fokus var något som absolut tilltalade mig. Dessutom fick jag fin respons från universitetet och fick ett möte med Karin som läste Psykologprogrammet. På så sätt fick jag komma till skolan, gå en rundvandring, vara med på en föreläsning samt fick en kontakt att ställa frågor till. Något som jag värdesatte högt!

Så efter ett tag var valet beslutat och jag sökte in i april 2016 – och här står vi nu. Mars 2017. Det har redan gått snart två terminer och det känns fantastiskt bra. Såklart är vissa kurser roligare än andra – men överlag känns det väldigt bra. Det känns som en bra start.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar