Veckans mission: operation, plugg och Amphiox

En bred variation på denna veckan. Började måndagen med att gå upp tidigt, skrubba varje centimeter av min kropp och sedan sätta mig på ett tåg mot Eskilstuna. Där skulle jag operera mitt knä och på så sätt förhoppningsvis bli kvitt att ha ont efter väldigt få steg. En väldigt liten operation väntade och trots att jag har har väldig beslutsångest över vad som skulle bli bäst – så kändes det bra när jag var på plats. Fick byta om till operationskläder och sen sitta ner och vänta. Passade på att läsa på lite om föreläsningarna som jag skulle missa under dagen, placebo och smärta, väldigt spännande så ska försöka gå nästa år när föreläsningarna hålls igen.

En timme passerade och det var dags att bedöva knät. Efter två sprutor och lika många svimningar så var jag tillbaka i väntrummet, illamående och lite omtöcknad. Kortsiktig som en är så ville jag helst dra mig ut, men snabbt därefter kändes det okej och det var dags att sövas. Allt gick fort och efter jag hade blivit sövd tog operationen bara 13 minuter innan det var dags att vakna igen. Operationen gick således bra, ganglionet som skulle plockas bort togs bort och allt annat i knät såg fint ut. Fick äta en macka innan jag själv kunde gå därifrån och ta tåget tillbaka. Var lite överdrivet optimistisk med funktionen av knät första dagarna. När bedövningen släppte och knät svullnade upp var det tårar, förtvivlan och kryckor – men nu, fem dagar senare är det bra igen och det är en stor lättnad.

Plugg på tåget

På plats och ganska redo

På uppvaket och snart dags att gå upp och lämna Eskilstuna

Så mycket snö på vägen, vackert!

Så sen har veckan rullat på. Vi har haft grupparbete om sjukdomar som vi ska presentera nästa vecka, jag har jobbat med en fördjupning och vi har haft spännande föreläsningar om stress. Ibland får jag nypa mig i armen och vakna från allt som måste hinnas med och påminna mig om hur lyxigt det är att läsa om saker som är sjukt spännande och att det är mitt ”jobb”. Helt galet och så fint att känna så. Utöver plugg har jag varit på Januaripartiii, en månadstradition med Sofie att under 2018 att ha ett speciellt happening per månad. Har också haft inbrott i källaren, sovit enligt min beteendeförändring och hängt med Rasmus.

Idag ska jag för första gången på väldigt lång tid hänga på gymmet för att själv träna. Efter att ha varit sjuk gång på gång och sen opererats så har det blivit ett stort glapp. Något som är bra att öva på att acceptera och inse att jag är en precis lika bra människa utan träningen – men också något som får mig att bli en lite sämre version av mig själv. Får lite mer energi, lite mer styrka och glädje av att få pressa kroppen och svettas. Så idag ska jag köra lite armar och rörlighet och bara känslan av att få vara i gymmiljö gör mig överlycklig. Efter träningen blir det att preppa för Amphioxen, ett gäng från klassen kommer till mig innan så det blir bubbel och snacks innan sittning och fest. Bra lördag!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar