Examen inom räckhåll [termin 6]

Ju närmare examen jag nådde, desto mer overkligt kändes det för varje termin som gick. Nu är det här sista terminen och det känns helt ofattbart. Så, vad är det vi gör nu?

I början av det tredje läsåret sade en av mina lärare (lite omformulerat):

”Nu ska ni kunna nästan allt teoretiskt, bara lite kvar att lära om kontaktlinser, sen är det bara det praktiska kvar egentligen,”

och det fick mig att känna mig inte redo. Men för varje dag som gick blev man säkrare i skorna och man kommer verkligen in i sin roll så småningom.

Ett tredje år finns där av en anledning; ja, vi hade lärt oss det mesta teoretiska men det var inte säkert att vi kunde allt det ännu. Kunskap är en färskvara och det är något jag kommer fortsätta att säga. Bara för att tentan är gjord, tar inte plugget slut för det. Vi måste komma ihåg det vi har lärt oss också. Det fanns ändå mycket kvar att lära i år 3, inte minst det praktiska och att applicera sina kunskaper i verkligheten. Jag är säker på att lärandet fortsätter livet ut.

Nu fortsätter vi att träffa patienter och jobbar på med examensarbetet. Vi läser andra delen av den stora kontaktlinskursen där vi fördjupar oss lite mer och får lära oss om bl.a. medicinisk användning av linser. At the moment sitter jag och förbereder inför morgondagens föreläsning som ska handla om just det.

Så är det bara att beta av de sista kurserna och se sin kliniska förmåga samt kunskap utvecklas i raketfart. Vilken resa det har varit 🙂

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig