Hej Termin 3!

Jag har vaknat från min dvala! Jag kände bara att jag måste komma in i rutinen igen för att kunna producera inlägg efter sommarlovet. Vi började i måndags och jag är så taggad det här året för vi kommer träffa riktiga patienter och gå på praktik så nu får vi känna på det ”på riktigt”! Det är så kul att träffa alla igen, och alla nya studenter 😄

Under sommaren har jag jobbat på en optikerbutik och det är något jag kan verkligen rekommendera till alla som går utbildningen eller överväger att börja. Man får gynnsam erfarenhet och kan redan där lära sig om man gillar något mer och annat mindre. Där fick jag göra förundersökningar som består av ögonbottenfotografering och uppmätning av värden med autorefraktor samt mäta trycket, lämna ut och justera glasögon, fixa glasögon, stå i kassan, svara i telefon och övrig butikskötsel. Första året hade matat mig med ny information och under sommaren har jag fått tillämpa en del av det i verkligheten.

Har också fått bevittna att många kommer först till optikern om det gäller något ögonproblem. Det visar verkligen vilken viktig roll optikern har i primärvården för att upptäcka tidiga tecken på ögonsjukdomar m.m. så det gäller att vara kunnig – vilket vi kommer vara när vi är färdigutbildade. Can’t wait!

4 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig