Praktik under pandemin

Bild från min praktikplats!

När pandemin tog fart i Sverige blev det svårare för optikerstudenter att komma ut i praktik, och med all rätt. Skolan har varit generös och förlängt praktikperioden, som egentligen bara var 2 veckor i aprilmånad 2020, fram till januari 2021. Det fick även bli omjusteringar gällande kraven från skolans sida, t.ex. från att ha som krav att göra minst 5 synundersökningar till att vara med 5 synundersökningar och göra minst 2 synundersökningar.

Jag fixade praktiken i början av höstterminen. Det blev inte 2 veckor; hela min praktik blev 2-3 dagar.

Jag var okej med det ändå. Jag kände att jag fick svar på det jag ville och jag kände mig rätt bekväm i skorna eftersom att vi ändå träffar patienter på utbildningen! Har dessutom jobbat som optikerassistent och det har också givit mycket.

Vitsen med praktiken är att vi är ute på olika butiker/kliniker/mottagningar som inte är skolan. Klinisk erfarenhet övar vi upp på ögonsjukhuset när vi har våra patientpass – vilket är jättetacksamt! Så ingen patienterfarenhet vi går miste om direkt. Vi får även göra en mer omfattande synundersökning här på utbildningen eftersom vi har många högteknologiska maskiner och får mer tid på oss. 😊

Så vad är skillnaden mellan våra patientpass kontra att vara i butik? Vänta in nästa inlägg! 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig