5 roliga aktiviteter med social distans

OBS! Jag svarar inte på frågor om COVID-19. Information för KIs medarbeterare och studenter finns på ki.se/coronavirus. Allmän COVID-19-information finns hos Folkhälsomyndigheten.

Är du uttråkad? Less på att alla dina vanliga fritidsaktiviteter ställs in? Vill du göra något annat än att sträcktitta på TV-serier och sörja ditt sociala liv som försvunnit på några veckor? Vill du samtidigt undvika att smittas och att smitta andra?

Här kommer mina tips på roliga aktiviteter med social distans:

  1. Mat: Brukar du gilla att gå på restaurang? Variera restaurangbesöken med takeaway eller hemleverans. Eller varför inte laga det där receptet som du så länge velat prova?
  2. Fest: Är svettas på klubben din huvudsakliga sysselsättning på lördagskvällar? Varför inte dra ihop en liten grillkväll och ta med en bärbar högtalare ut? Vädret är kanske något kallt ännu, men det ger dig ju desto mer anledning att dansa loss för att hålla värmen. Tänk på att hålla avståndet till din partner 😉
  3. Träning: Ingår gruppass, tyngdlyftning och träning med maskiner i trånga gymlokaler i dina vanliga träningsrutiner? Prova att träna på utomhusgym, använda dig av träningsappar hemma eller utomhus, eller gå med i någon grupp som tränar utomhus. Det finns massvis av löparklubbar som håller sig utomhus. Nu när det långsamt börjar bli vår är jag säker på att fler träningspass kommer att hållas utomhus – en bonus är att många av dem är gratis!
  4. Kultur: Tyvärr har många konserter och föreställningar blivit inställda. Men flera föreställningar spelas in utan publik och sänds online istället. Vissa kostar såklart, men SVT Scen har en hel del svensk teater och opera tillgänglig gratis. Vill du inte kolla ensam? Det finns flera webbsidor som man kan använda sig av för att streama filmklipp tillsammans med en vän som är på en annan plats, så att man kan reagera och kommentera samtidigt.
  5. Shopping: Butiker, gallerior och köpcenter har begränsat sina öppettider. Varför inte shoppa online precis när du vill? Eller ännu bättre – inventera din garderob och rensa ur källarförrådet! Du kanske hittar ett gammalt plagg som blivit supertrendigt nu!

Viktigast av allt är såklart att du håller dig hemma om du är sjuk! Och lär dig att tvätta dina händer på rätt sätt!

1 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle