Årets julklapp – blod (igen)

 

Jul, jul, strålande stress! Är din reaktion ”Äntligen helg!” eller ”Redan?! Jag har ju inte hunnit köpa ens hälften av klapparna!”? Låt mig hjälpa dig att vända reaktion 2 till reaktion 1!

Julhandeln ökar för varje år och med den pressen på oss att handla fler, dyrare och exklusivare julklappar till våra nära och kära. Och vi fattiga studenter är kanske de mest utsatta (snyft) då många av oss är vana vid att ha en bättre inkomst eller bo hemma och ha pengar över, eller vara så ung att det räcker med ”något fint man gjort på träslöjden som knappt förtjänar godkänt men föräldern älskar den för hen älskar dig”.

Men det finns faktiskt en julgåva som du själv tillverkar, som är perfekt att ge och inte kostar ett dugg –  och det är blod. Med det menar jag inte att du ska sticka hål på fingret och smeta det över dina släktingar; det brukar inte uppskattas av andra än Elizabeth Báthory. Nej, jag menar att du ska leta upp närmaste Blodcentral, registrera dig som blodgivare och delta i deras kampanj #bästajulgåvan. Du kan läsa lite mer om blodgivning i mitt blogginlägg här.

Du kan såklart inte bestämma över vem det är som får blodet du skänker, men som tack för att du donerar blod får du en gåva från Blodcentralen. Det finns lite olika gåvor att välja mellan; bland annat porslin, glasföremål och merchandise. De alla går utmärkt att skänka vidare och brukar generellt uppskattas mer än blodbad, med undantag för Kristian II.

Så vad väntar du på? Spring till närmaste Blodcentral och ge blod nu! Äntligen helg!

P.S. Är du rädd för nålar? Nålarna på Blodcentralen är inte speciellt stora och personalen är väldigt vana och duktiga på att ta blodprov. Läs om hur jag bearbetade min nålskräck här.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle