En resa till världens ände: vad gör man på vägen?

Att resa till Karolinska Institutets mer söderbelägna campus Flemingsberg tar lång tid. Väldigt lång tid när det är rusning. Ännu längre tid när det är trafikstörningar, vilket det i stort sett alltid är. Så hur ska man spendera sina 8 h/vecka i metallröret på bästa sätt?

Jag har själv kommit fram till att plugga inte är min grej. I allmänhet, men speciellt på tåget. Det är också svårt att sova på grund av det begränsade utrymmet och bullriga miljön, samt risken för att åka för långt eller göra bort sig offentligt (typ snarka med öppen mun och dregla, särskilt på en medresenär. Absolut inte en personlig erfarenhet). Så det här gör jag istället:

  • Lyssnar på radioprogram. Det finns massvis av podcasts gratis på olika streaming-tjänster, typ Spotify, iOS Podcasts, Soundcloud och Androids acast. Det kan vara lite svårt att höra om man inte har ett par bra ljudisolerande hörlurar.
  • Syr. Jag brukar ha isönder knapparna och sömmarna på mina kläder (nej, jag köper inte för små kläder, det är kläderna som försöker kämpa emot min snabbnudeldiet!). Pendeln är ett perfekt ställe att sy ihop kläderna igen. Så länge man är hyfsat stadig på handen. Annars kanske man råkar sticka sig eller någon annan.
  • Ringer folk. Personligen kan jag bli lite rastlös av att prata i telefon, men på pendeln är jag redan så rastlös att det inte märks någon skillnad.
  • Äter. En nackdel är att det inte finns papperskorgar på tågen, men det går såklart att sparka skräpet under sätet – syns det inte, finns det inte.
  • Sminkar mig. Främst med läppstift för risken finns alltid att tåget rycker till så att man petar in mascaraborsten i ögat. Aj.
  • Målar naglarna. Jag har utvecklat en teknik för att hålla nagellacksburken i den hand vars fingrar jag målar. Den är inte så bra och mina naglar vill man inte se på nära håll.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle