Fråga: Hitta bostad (igen)

Hej Isabelle!

Har läst din blogg ett tag och tycker den är hur underhållande som helst!!!;)

Har sökt läkarprogrammet på karolinska och är väl 50/50 säker på om jag kommer in till hösten, men om så är fallet: hur tror du att man löser bostad smidigast? Läste ditt inlägg om bostad såklart – men hade gärna uppskattat lite mer detaljerade tips. Hur gick det till för dig personligen med bostadsletandet? Vilka bostadsköer ska man stå i? Och när ska man börja kika? Vet ju inte om jag kommer in än, och vid tidpunkten då antagningsbeskedet kommer så har man bara en dryg månad på sig att hitta någonstans att ta vägen. Så jaaa, jag är lite förvirrad och tacksam för alla tips!!!

Hoppas du har en fin sommar och att vi ses till hösten!

 

Kul att höra! Det är som sagt väldigt svårt att få bostad, så det är lite svårt att vara mer detaljerad.

Ställ up dig i SSSB (Stockholms studentbostadskö) på en gång. Man måste vara medlem i en studentkår för att få plats i den, men man kan ställa upp sig 90 dagar innan man går med i en kår – så se till att gå med i Medicinska Föreningen när du kommer till KI. Räkna dock med minst 250 dagars kötid innan du får ens ett korridorsrum. Du kan också gå med i Stockholms Bostadsförmedling (de förmedlar även studentbostäder), men det tar ännu längre tid innan man får något där.

Hör av dig till folk på Facebook eller annat. Har du någon kontakt i Stockholm så tycker jag verkligen du borde fråga om hen har eller känner någon som har en ledig bostad/rum.

Det finns också grupper på Facebook där folk lägger ut annonser, typ ”Bostäder i Stockholm”. I KI-grupperna på Facebook, bland annat KI Students och Medicinska Föreningen, läggs annonser också ut ibland. Där har du en ganska god chans att bli inneboende iallafall.

I värsta fall kan du kolla Blocket, Qasa eller Akademisk kvart och sidor som bara är till för att hitta andrahandsboende. Det är dock lite svårt att veta om det är äkta annonser så se till att träffa den som hyr ut innan du godtar något.

Hoppas det gav dig lite mer info om hur du kan gå till väga!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle