Fråga: ”Hur kom du in?”

Hej isabelle ! Har läst din blogg , superkul och väldigt inspirerande! Tänkte fråga hur du kom in i läkarprogrammet ? Genom betyg? pil? Hp? . Vad tycker du om programmet ? Varför valde du ki?

Kul att höra att du tycker om min blogg! Jag sökte med både betyg och högskoleprov (man hamnar automatiskt i HP-gruppen om man har skrivit HP) och vet inte vilken grupp jag kom in i. Jag valde att inte söka genom PIL [alternativt urval med extra prov och intervjuer], eftersom det är bäst för folk med mer erfarenhet, som inte kommer direkt från gymnasiet.
Jag tycker jättemycket om programmet! Vi har väldigt kunniga och engagerade lärare, det är spännande att gå i en stor klass (160 personer!) och utbildningen är på hög nivå. Det är kämpigt med mycket plugg emellanåt, men det är också det som är poängen – man pluggar inte till läkare på KI om man är ute efter ett ”chill” studentliv.
Har du hört talas om PBL? Jag skrev lite kort om det i mitt inlägg om grupparbeten. Nästan alla läkarprogram använder sig av PBL, men till exempel Linköping och Lund har nästan bara PBL. KI har mer traditionell undervisning (föreläsningar, seminarier, uppsatser) vilket jag föredrar.
KI:s läkarprogram (och alla andra program) är mer forskningsinriktat än andra läkarprogram. Vi lär oss såklart allt en ”vanlig” läkare behöver, men vi får också en extra inblick i hur det är att forska naturvetenskapligt.
Utöver det så gillar jag KI:s internationella atmosfär. Det finns många utbytesstudenter, utländska forskare och internationella studenter.
Hoppas det var svar nog!

1 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle