Fråga: ”KI eller Lund?”

Hej!

Jag ska börja läsa läkarprogrammet till våren 2017. Jag försöker välja mellan Lund eller KI (Lund för utpräglat studentliv) (KI för att jag vill till USA). Den anledningen till varför jag tvekar på KI egentligen är det sociala livet. Du som har gått där kanske har en ganska god bild av hur det är? Skulle du vilja berätta lite kort om det, just det sociala? Skulle vara väldigt uppskattat.

Jag är inte värsta partysnubben direkt, men är fortfarande ung (19 år) och därför så skulle det ju vara kul med lite fester iallafall under sin tid som student. Hur är det med det? Ordnar folk på KI lite spontana vanliga fester med lite alkohol och hög musik? Eller är det så att det är helt dött och att man då måste söka sig till andra universitet som handels eller KTH?

Som sagt, skulle vara jätte tacksam för svar!

Eftersom jag själv kommer från Malmö funderade jag också på både Lund och KI. Det som vägde tyngst med KI var utbildningsformen (traditionell undervisning) och KIs status internationellt (trots vissa skandaler).
Lund är en mysig liten studentstad, men vill man ha lite omväxling från studentlivet finns det inte så mycket att göra. I Stockholm finns det betydligt mer att välja på! 
KIs studentkår är väldigt aktiv och arrangerar fester ungefär varannan, var tredje vecka. ”After-school”-pubar hålls varje vecka. Andra aktiviteter, typ idrottsdagar, konserter, brunch arrangeras också ofta. Utskotten har också en massa egna events. Kort svar: KI har ett rikt studentliv, även om Stockholm inte är en studentstad.
Vill man gå på fler ”spontana fester” än de som studentkåren arrangerar, gäller det att skaffa vänner med bra lägenheter att festa i. Spontanfestande är på det sättet lättare att göra i Lund eftersom alla nationer har sina egna fester lite närsomhelst.
Jag hoppas att det var svar på det du undrade – hör av dig om det är något mer!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle