Före och efter - 200 inlägg senare

Tack och förlåt! 5 steg för att ta examen

Isabelle är inte längre KI-student. Jag har fått min läkarexamen, lämnat Karolinska Institutet och flyttat ut från min studentlägenhet, så nu är det dags för mig att till sist ta farväl av den här bloggen.

Men hur ska jag ge den här bloggen ett lika värdigt avslut som den förtjänar? Kanske genom att sluta på samma sätt som jag började. Därför vill jag, som mitt sista inlägg, presentera: 5 steg för att klara examensdagen.

Examen på Karolinska Institutet är en högtidlig tillställning i dagarna två. På fredagen samlas alla examenstagare och deras anhöriga i Aula Medica på Campus Solna. Namnen ropas upp i turordning och man får skaka hand med rektor och mottaga ett gyllene stämplat kuvert på scenen. På lördagen ordnar universitetet trerättersmiddag med tal och underhållning på Grand Hotel i Stockholm, samt shuttle till efterfesten på Medicinska Föreningen där man dansar natten lång.

…när det inte är pandemi.

För mig var examen lite annorlunda. Vi kunde inte träffas fysiskt, så läkarprogrammets studierektor ordnade en liten ersättningsceremoni på Zoom istället. Så här gjorde jag för att ta examen:

  1. Kontrollerade mina LADOK-poäng. Jag såg till att inte ha små restuppgifter eftersläpandes, utan kompletterade allt jag behövde i god tid innan termin 11 tog slut. Jag dubbelkollade också med kursledaren på min sista kurs att jag var godkänd i allt.
  2. Ansökte om mitt examensbevis. Så fort jag fick alla mina 330 hp från läkarprogrammet loggade jag in på LADOK igen och ansökte om examensbevis från läkarprogrammet. Det skickades per post och kom hem till min brevlåda bara efter 1 vecka.
  3. Tömde mitt skåp i omklädningsrummet. Det är lätt att glömma kvar saker i skåpen på de olika sjukhusavdelningarna och dumt att skjuta på det eftersom e-tjänstekortaccessen upphör ganska snart efter examen.
  4. Passade på att utnyttja mina studentrabatter. Studentrabatterna varar till ungefär 1 månad efter examen. Jag sparade 15% på synundersökning och kontaktlinser hos min optiker som jag kommer att ha nytta av länge.
  5. Firade! Även om det inte blev något spektakel i aulan, tog jag på mig min finkostym, bjöd in några nära och kära, skålade och åt tårta.

Tack till er alla som har följt mig och bloggen under åren, tack för alla kommentarer, frågor och uppmuntran, och tack till KI för att jag fått den här plattformen. Vill ni fortsätta följa mig i framtiden finns jag på min personliga blogg wemar.nu.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle