Välkommen till KI – HT17:s upplaga

Idag är det den första dagen på läsåret 2017-2018 för många universitetsstudenter. Idag är det också exakt 364 dagar, plus 7 timmar och 39 minuter, sedan jag på riktigt kunde börja kalla mig läkarstudent – ett privilegium jag överutnyttjar.

Varje termin på Karolinska Institutet inleds med en första välkomstdag för alla studenter som börjar sin första termin. Närvaro är inte obligatorisk, men jag rekommenderar det varmt. Hela dagen är förlagd till pampiga Aula Medica – en metallglänsande glasbyggnad mittemot Karolinska Sjukhuset på Solnavägen. Schemat består av motiverande föreläsare, tal från KI:s ledning, gruppträning och massvis av fika. Passa på att besöka minimässan i Aula Medicas entré där lite olika verksamheter på KI ställer ut och bjuder på gratisprylar och godis. Om detta inte är nog för att övertyga dig kan jag passa på att nämna att det bjuds på gratis lunchmackor och supersnygga KI-ryggsäckar – HT16:s upplaga kan du se på min profilbild till höger.

När du väl är på plats under välkomstdagen kommer du märka att det är mycket mer folk på rasterna än på föreläsningarna. Anledningen till detta är alla gratissaker jag nämnde ovan – de lockar till sig fattiga äldrekursare som flugor till honung. En av våra föreläsare brukar kalla äldrekursarnas skattjakt under rasterna ’råttinvasionen som ingen flöjt kan stoppa’. Jag själv kan bekänna att jag också tassade omkring i Aula Medica på jakt efter godbitar idag, men jag var för långsam för att få tag i en ryggsäck. Värt att påpeka är att gratissakerna delas bara ut i början för att hala in lammköttet – när man väl är fast i fällan så får man svälta eller tjuva (eller betala som en hederlig människa, men vem är det?).  Så passa på, små lamm!

Efter välkomstdagen föreslår jag att du går hem och vilar, packar och förbereder dig inför uppropet – som är obligatoriskt och du inte borde komma för sent till (som jag gjorde). Här finns min guide till vad du inte ska göra för att klara uppropet – alltså allt som jag gjorde.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle