Vårbalen: En fest värd 80 cheeseburgare

Karolinska Institutets största studentkår, Medicinska Föreningen, firar sitt 140-årsjubileum i år med pompa och ståt. Jubileumspubar, specialdesignad öl och flotta drinkar. Kronan på verket är Jubileumsbanketten som hålls ikväll den 22 april. Det är högtidsdräkt, flerrätters och pardans som gäller. Det enda som är saftigare än kvällens innehåll är biljettpriset: 800 kronor för medlemmar i Medicinska Föreningen, 1200 kr för icke-studerande. För lika mycket pengar kan man köpa 80 cheeseburgare eller fler, beroende på hur mycket man är villig att höja sina blodfetter.

80 cheeseburgare eller ett storslaget jubileumsfirande som bara sker en gång i livet? Vad är en bal på MF? Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig och dötrist och tråkig och… alldeles, alldeles underbar. 80 cheeseburgare kan också vara alldeles, alldeles underbara, beroende på hur villig man är att höja sina blodfetter, som sagt. För mig var det ett lätt val, eftersom jag av rena principskäl är skeptisk till mat som är värd mindre än en sedel.

Men jag har (full, stor, ganska mycket, nästan, knappt, inte alls) sympati för mina klasskamrater som hellre trycker i sig ett par brödskivor och söndermalen ko med gul plast som påstår sig vara ost åttio gånger om. Därför kommer jag att live-streama från Jubileumsbanketten ikväll (mellan 17-22) på Medicinska Föreningens Facebook-sida och Instagram-konto, så att ni kan både få er cheeseburgare och bal på MF.

3 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle