Grattis till antagningen önskar kollogruppen!

Nu har första urvalet fått Tackat ja till sina platser vid Fysioterapeutprogrammet.

Denna vecka går frågan vidare till de som står som reserver och snart har vi en hel klass på 80+ personer som förväntansfullt fyller de Verdiersalen, Alfred Nobels 10, Campus Flemingsberg den 20e januari.

Så spännande.

Jag minns det fortfarande, hur jag slängde ur mig orden ”klämma och känna”, när Anna Pettersson frågade om förväntningar, som sedan blev synonymt med metodiken när det var dags för ”hands on”.

Som en start för klämmandet och kännandet så bjuder fysiosektionens kollogrupp in er till två dagar av samarbete och lära-känna varandra och programmet.

Välkomna till FYSIOKOLLO på Barnens Ö tisdag 21 januari- onsdag 22 januari:

 

Gå till denna Sway

 

Fysioterapeutprogrammets web står all info du som student behöver veta, där ska även anmälan till fysiokollot komma upp (om du inte redan har hittat den i facebookgruppen).

Inför skolstarten kommer ni ha tusen frågor; vilka böcker ska jag köpa? Hur mycket tid kommer jag lägga i skolan? Kommer jag kunna ha ett extrajobb? Behöver jag gå med i Medicinska Föreningen?

osv osv…

Skicka gärna era frågor till mig, eller gå med i någon av Facebookgrupperna som erbjuds för de antagna: Fysioterapeut KI vt20

eller för alla fysioterapeutstudenter: Fysioterapeutsektionen KI

Eller lyssna på Timo och Irenes podd: Statuspodden om våra bästa tips till dig som ny student!

 

Så länge är mina tre tips följande:

  • Vänta med att köpa kurslitteratur, skaffa först ett KI-kort och leta böckerna på vårt välsorterade bibliotek KIB
  • Är du rastlös och vill fylla julen med förberedelse? Låna eller köp begagnat en Anatomiatlas via Fysios KI -Köp och sälj (se mina top 3 böcker)
  • Börja undersöka olika studietekniker och en struktur som kan passa dig; några tips i mitt inlägg här, eller läs mer om studieteknik på https://www.learningscientists.org/blog

 

Och kom ihåg att ansöka om CSN!

GOD JUL

önskar Kollogeneralen

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier