Jakten på det första jobbet – Finalen!

Det här känns som ett väldigt dåligt pedagogiskt exempel på hur man måste ha tålamod när man söker jobb men… Jag blev erbjuden mitt första jobb igår! I ett neuroteam!

Färre ny-exade söker tjänster inom en ”nisch”

Det låter lite för bra för att vara sant, men jag gissar att den erfarenhet jag har från praktik på neurologiavdelning i termin 3 var viktigt för deras urval av kandidater. Så du som är intresserad av neuro, praktiken kan vara avgörande i varje fall för första jobbet då vi inte har så mycket neuro generellt utöver det i utbildningen…

Körkort är B och O för hemsjukvård

En annan sak som var viktigt var körkort… jag har kört upp 3 gånger (med för lite övning mellan gångerna) hehe, men har bestämt mig för att nu ta automat-körkort och hoppas klara det till februari. Med den premissen så kan jag nu på onsdag Tacka Ja till mitt första jobb!

Någonting som jag tror vägde tungt för rekryteringen var mina tidigare erfarenheter av att jobba i team och vana av att arbeta med människor.

Ge ett bra intryck via Zoom

Intervjun skedde via Zoom och det har ju både sina för- och nackdelar:

Fördel: 1. Man känner sig mer avslappnad i hemmiljö 2. Ingen risk för att komma försent (om man inte glömt ställa klockan)

Nackdel: 1. Man kan inte ”inta” rummet med sin aura, idag tar vi förvisso inte i hand ändå, men det blir också svårare att förmedla en ”bra känsla” med sin närvaro. 2. Kanske blir man lite för avslappnad? 3. Underifrån perspektiv och skuggor under ögonen är aldrig en fördel…

Jag försökte bara att vara ärlig men hade kunnat öva lite mer innan, t.ex när jag skulle berätta kort om mig själv, hur jag är som person och fysioterapeut. Bullet-points är bra att ha några stycken + att ha frågor om teamet, mottagningen eller arbetsgivaren, vilket visar att man är intresserad av just denna position.

Foto Nina Varumo
Hur beskriver man en del av sig själv som faller en så naturligt? Foto: Nina Varumo

Detta var alltså min första intervju. Jag tror, mellan tummen o pekfingret, att jag har totalt skickat 10-12 ansökningar denna hösten varav 2-3st har jag fått återkoppling om att jag inte har gått vidare i processen. Nu hade jag tur, jag var inställd på att skicka minst 20 ansökningar innan jag skulle bli kallad på intervju.

Min logg över de jobb jag har sökt behåller jag och hör kanske av mig till samma arbetsgivare när detta första vikariat går ut. Det är också bra att ha en logg om man just har sökt 20 olika positioner med kontaktperson och kort om rollen, så att man inte verkar borta när det plötsligt ringer!

Tre år har gått fort, ta vara på dem! Och sök alla jobb som finns, all erfarenhet är bra erfarenhet!

Ang löneförhandling så har jag lärt mig av facket Fysioterapeuterna att man försöker peppa alla fysioterapeuter, men särskilt nyexade, att ställa högre krav på ingångslön, för att försöka lyfta hela kåren. I detta fall så fanns inte den möjgliheten, det verkar som att regionen tillämpar en standard ingångslön för alla som är ny-examinerade.

Så, på morgonen idag var jag på besök på Dalens sjukhus och tackade formellt Ja till tjänsten. Det kändes super-peppande att får träffa mina blivande kollegor och få se lokalerna vi kommer utgå från.

Nu gäller det bara att ta det där körkortet inom 3 månader! 😀

En helg ledigt får jag efter vår digitala avslutnings-ceremoni, sen är det på riktigt!

@Fysiostudent_Ki https://www.instagram.com/stories/highlights/17910509170533303/

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier