Låt mig presentera – Fysiostyrelsen 2020

Val till Fysioterapeutsektionens styrelse sker varje år i oktober/november eller vid ev extrainsatt möte utifall att alla poster inte har blivit tillsatta. Inval sker genom att någon anmäler intresse eller blir nominerad till en position och därefter röstar alla närvarande på årsmötet för eller emot. Oftast är de närvarande på årsmötet endast de personer som är intresserade av att engagera sig (vilket vi hoppas kan ändras) och därav blir man invald på default…

Styrelsearbete behöver inte vara särskilt betyngande, ordförande och kassör är de poster med mest regelbundna arbetsuppgifter. Övriga poster kan i princip välja att engagera sig lagom eller extra mycket för det som just hen brinner för.

Alla styrelsemöten (förutom konstituerande i början av året) är öppna och utlyses oftast 2-1 vecka innan mötet äger rum.

Vem som helst vid fysioprogrammet får komma och ge sina synpunkter till styrelsen eller bara lyssna in på vad vi planerar.

Jag säger ”vi” för att jag (lite motvilligt) blev invald vid senaste årsmötet. Jag tyckte att jag redan engagerade mig tillräckligt som kollogeneral och med Fysiofaddrar men just därför tyckte övriga att det var passande att jag tog en formel plats som ledamot.

Det har inte inneburit mycket mer jobb än det jag tidigare har gjort förutom att jag försöker sätta av tid till 1 möte/månad för att fika och få hänga med alla fina personer i de andra terminerna.

Vad jobbar styrelsen med?

  • Studentrepresentation, t.ex i programutskottet och utbildningsrådet så deltar 1-2 av oss för att representera studenternas åsikter om kurser, vad som är bra och vad som majoriteten önskar se en förändring av.
  • Pubar/event – krävs att studenterna själva visar intresse av dessa för att det ska bli av
  • Workshops – Neurodansen med Per Palmgren har varit ett engagemang från styrelsen som sedan har tagits in i kursen Rörelseapparatens anatomi i termin 1. Vi blir även kontaktade utifrån från olika företag/kursledare som erbjuder kurser anpassade till studenter.
  • Fysiokollo – styrelsen administrerar ekonomin för denna spektakulära grupp som anordnar inspark varje termin.
  • Styrelsen jobbar med de förslag som studenterna presenterar och motiverar till att driva eller de frågor styrelsen själva vill driva.

I år så har styrelsen t.ex. blivit tillfrågad att delta i planeringen för ENPHE (European Network of Physioterapy in Higher Education) som är en internationell konferens för lärare och studenter från hela Europa, våren 2021 ska Karolinska Institutet vara värd.

(Nedan presentationer är dessutom en ganska bra bild av den blandning av personer som du hittar på fysioterapeutprogrammet!)

Enough said från mig, här kommer en presentation av vilka som är era företrädare detta år:

FYSIOSTYRELSEN 2020

Ordförande, Termin 2

Magnus heter jag och är styrelsens enda representant från T2.

Jag är en avdankad proffsdansare som efter alldeles för många skador och förslitningar bestämt mig för att försöka lära mig hur man kan hjälpa folk med liknande problem (Psst, vill egentligen bara kunna självmedicinera, men säg inte det till någon!).

Då dansen fått stryka på foten har träning klivit fram som mitt största intresse. Utanför gymmet spenderar jag all ledig tid på att  försöka fortbilda mig inom film och musik. Så om ni får syn på mig i korridorerna nån gång och känner ett brinnande sug att diskutera musikaler eller disneyfilmer är det bara att skrika till!

Hakuna Matata 

 

Vice Ordförande, Termin 4

Mira heter jag och min roll i styrelsen är (helgrön) Vice ordförande.
Jag går termin 4 tillsammans med flera av de andra i styrelsen (kom typ inte undan). Jag har jobbat inom café och restaurang många år, dansat och undervisat flamenco, och är nu aktiv ledare på Friskis och Svettis. Områden jag är mest intresserad av inom fysioterapi är barn och ungdomar, och fysisk aktivitet kopplat till mental hälsa.
På KI är jag engagerad i fysiokollo eftersom jag ÄLSKAR KOLLO. Eftersom kollo ligger under styrelsen så föll det sig naturligt att engagera sig även i styrelsen. Och eftersom jag har noll erfarenhet av styrelseengagemang och inte vill ta mig vatten över huvudet så tänkte jag äh vafan vice ordförande kan man la rocka (helt rimlig logik).
I övrigt älskar jag musik, lekar, loppis, popcorn och pannkakor! Jag har även just upptäckt en ny morgonrutin som jag rekommenderar: att dricka kaffe i duschen (PRÖVA!).
 Jag brinner för engagemang och gemenskap och har funnit mycket inspiration och driv i att vara del av styrelsen tillsammans med dessa fantastiska människor.
Joina vettja!!

Sekreterare, Termin 4

Mitt namn är Fanny och jag går i T4 som ca 80% av styrelsen och det är jag som lajvar sekreterarrollen med blandad framgång. 

I och med att jag har en tendens att zona ut så ser jag den här rollen som ett utmärkt tillfälle att få träna min ibland bristfälliga uppmärksamhet. När jag inte tränar min uppmärksamhet eller försöker att skriva strukturerade anteckningar så gillar jag att göra så lite som möjligt r minimal muskelaktivitet eftersträvas, även om jag ibland frångår dessa principer och intalar mig själv att löpning är jättekul (det är det inte)

Min bästa träningsform är när man kan tävla (och vinna duh), så om du vill utmana mig i pingis, badminton, fotboll eller något annat (men helst inte att stå på händer), vinka jättestort så kör vi!  

Kassör, Termin 4

Emil heter jag och är kassör i styrelsen, vilket innebär att jag styr och ställer alla pengafrågor, skriver på papper, kontrollerar budgetfrågor och så vidare. Självklart är jag också delaktig I resten av styrelsearbetet när jag känner att jag har möjlighet, vilket är sjukt kul då man kan vara med och påverka utbildningen lite mer än genom att skriva en utvärdering på en kurs, ish. 

På fritiden kan ni se mig i Stockholms skateparker, klätterhallar eller i närmaste soffaPga intressen ovan så ligger smärta och hjärnskador ofta nära till hands, och det är det jag är mest intresserad av hittills i utbildningen (Go rehabmedicin!!!)  

Hojta hej om ni ser mig i lokalerna, så gör jag nåt coolt!

Kärlek och kram 

Informationssekreterare, Termin 4


Cassandra heter jag och går (surprise surprise) termin 4.

Jag sitter mitt andra år som informationssekreterare, så någonting måste jag väl göra rätt. Min roll som informationssekreterare är framför allt att vara den som ser till att information från styrelsen och medicinska föreningen når ut till studenterna.  

Mitt största intresse är djur och allt som har med deras beteende och fysiologi att göra ( jag kan sitta alldeles för länge och prata om beteende)Man kan ofta hitta mig bakom kameran; såklart med djur och natur i sikte. 

FUM (Flum? ;P ) Termin 6

Anna heter jag och är representant i MF fullmäktige.
Jag är en fd hästtjej som numera tycker att allt från kampsport till yoga är spännande.
Mest intresserad jag mig för funktionell rörelse och att kunna använda sin kropp optimalt.
Roligast är ändå att man hela tiden lär sig i detta yrke.

Utbildningssekreterare:

På den här posten är vi två eftersom man måste gå på rätt många möten 

Sebastian heter jag och är en av representanterna programrådet. Som gammal kock och deli-människa kan ni alltid räkna med mig om ni vill snacka udda ostar, lufttorkad chark eller hängmörat kött. Eller om ni vill maxa matlådorna med det lilla extra.

Jag älskar att driva olika frågor framåt och få saker att hända. Det är också anledningen till att jag är med i programrådet. Det är viktigt att standarden på utbildningen höjs för att vi ska vara konkurrenskraftiga när vi är färdigutbildade och vi studenter måste ta vårt ansvar för att få det att hända. Jag har alltid haft ett intresse av att jobba med kroppen så fysioterapi kändes naturligt. Jag gillar stissiga och hektiska arbetsmiljöer så IVA ligger högt i kurs.

När jag inte lagar mat hittar ni mig i närmaste klätterhall. 

JJag heter ida!

Min position i styrelsen är utbildningssekreterare, det innebär att jag bland annat går på vissa möten med folk som har inflytande över utbildningen på olika sätt. Men gillar att doppa näsan i blöt lite här och där och hoppas lära mig mer om allt. Brinner för att jämna ut klyftor och öka acceptans och empati i vår yrkes- och studentkår. 

Jag gillar att vara med i styrelsen för det gör mig inspirerad att försöka vara en bättre framtida fysio, men främst att vara en bättre student. Mycket på grund av känslan att i alla fall försöka förbättra utbildningen för nutida och framtida studenter. Men också på grund av det fantastiska gäng som jag kommit närmre tack vare att vi delar styrelsen! Andra saker jag gillar förutom styrelsen, är katter – ja egentligen alla djur, mat, min soffa, min SÄNG! Ah det vanliga.. När jag då och då kan slita mig från de ovanstående händer det att jag går och klättrar, tränar bowspringstår på händer, hänger på stranden (om det finns nån osv), tittar under stenar eller äter upp nån annans mat. Jag älskar att resa – bilden är tagen i ett mangroveträsk på Sri Lanka. 

Studentskyddsrepresentant, Termin 4

Noa Greén, 28 år, började studera fysioterapi hösten 2018. Var jag kommer från och har gjort innan är ett stort mysterium, förutom att jag har jobbat på hemtjänst. Jag gillar att springa, läsa böcker och träffar en vängrupp för att spela spel och berätta för dem precis hur bra fysisk aktivitet är! Som ledamot I styrelsen hoppas jag kunna motivera någon annan att ta över som ledamot I styrelsen 😊 Och så hoppas jag att jag kan erbjuda ett modicum av stöd till styrelsens andra medlemmar. 


Jag skriver också en blogg, www.fysionoa.home.blog, med information om utbildningen och egna tankar kring vård och fysioterapi #shamelessplug

Studiesocialsekreterare, Termin 5

Kiki Beije, 30 år, började Fysioterapeutprogrammet vt18. Dedikerad Fysiokolloledare och därefter kollogeneral, expert på att leka! Tidigare utbildad till fotograf och skärgårdskapten. Segling och ungdomsverksamheten kring segelfartyg är fortfarande mina största passioner. Håller i Ki-capoeira på BOX gym Solna, gillar klättring och simning.

Jag älskar att gå barfota, dricka svart kaffe och ta mig upp på höga höjder.

Smultronställe i Stockholm: Skinnaviksberget.

Får sympatikuspåslag av att inte kunna gå i en rulltrappa, eller när folk kliver på en tunnelabana och stannar precis innanför dörren (gärna medan de tittar ned i mobilen).

Som Studiesocial sekreterare (den som ordnar aktiviteter för studenterna) hoppas jag kunna inspirera till nya sätt att mötas efter skoltid, bl.a. genom gruppen Fysiofaddrar!

Jag känner igen de flesta i terminerna under mig men är närsynt och använder sällan glasögon, så hälsa gärna stort o tydligt 😀 (jag är så odryg en stockholmare kan bli).

 

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier