Stockholms kontraster

Jag föddes på KS och levde mina första år i Solna. Sedan flyttade jag med min mamma och syster till mammas barndomshem på Kungsholmen. Vår familj har bott i samma lägenhet sedan 1920-talet vilket gör att jag skulle kunna kalla mig för ur-stockholmare eller betongbarn. Ändå har jag aldrig känt mig helt som en city-kid för att vi på helger och lov åkte ut till en ö i Stockholms skärgård. Mamma köpte en potatisåker med en f.d. vaktstuga för öns jaktlag bredvid hennes systers tomt redan 1985. Därför kan jag inte minnas en enda sommar i stan, inte ens i vuxen ålder, och jag känner mig bortskämd som kan ta en buss och färja från city för att rymma stadens brus och ersätta det med skogens sus på knappt en timme. 

Fördelen med att utforska skärgården under vinter, lågsäsong, är att SL månadskort är giltigt som biljett, bara att blippa och så kan du ta dig ut över dagen till en skärgårdsö med lite picknick. 

Eller så kan man, vanligtvis, övernatta på ett vandrarhem, Skärgårdsstiftelsen har några stugor och vandrarhem som de tar hand om på lite mer otillgängliga öar —>

Karta över linjerna till olika öar i hela skärgården – Waxholmsbolaget.

Om ni vill följa fler ögonblicksbilder från mina sista veckor som KI-student och första månader som legitimerad Fysioterapeut:

@Fysiostudent_ki

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Fysiostudent Ki (@fysiostudent_ki)

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier