Studenterna bakom Fysioterapeutsektionen

Förra året presenterade jag vilka vi var som satt i styrelsen för fysioterapeutsektionen – fysiostyrelsen som vi säger förenklat – och så känner jag att jag inte kan lämna bloggen utan att presentera våra efterträdare!

Tyvärr så är styrelsens arbete och vilka som representerar fysiostudenterna på KI ganska okänt. Kanske är det för att vårt program är förhållandevis kort som 3-årigt kandidatprogram. Jag kan nog hålla med om själv att det tog mig tills termin 4-5 innan jag förstod vad som låg bakom programmets utformning och alla möjligheter som finns på KI för en student att engagera sig i.

Själv gled jag in i styrelsen på ett bananskal, som general för fysiokollo förväntades jag representera kollot på styrelsemöten och sedan blev mitt bidrag gruppen KI-Fysiofaddrar. I övrigt har jag inte ”gjort” så mycket mer än att ha supertrevligt med studenter från andra terminer och njutit av fika medan jag har lyssnat till vad de rapporterat från ”bakom kulisserna”.

Så engagera dig i styrelsen om du vill påverka studentlivet, fika och hänga med sköna människor! Alla kan delta på styrelsemötena (som just nu är digitala såklart) och vara med som adjungerad utan att ta en fast plats som ledamot.

Kontakt till styrelsen: fysio@medicinskaforeningen.se

Facebook: Fysioterapeutsektionen KI

Instagram: Fysiosektionen__Ki

Så, utan further ado, låt mig presentera:

Fysiostyrelsen 2021!

Ordförande Mange

fysioordf@medicinskaforeningen.se

Magnus heter jag och jag läser termin 4 våren 2021. 

Jag är en avdankad proffsdansare som efter alldeles för många skador och förslitningar bestämt mig för att försöka lära mig hur man kan hjälpa folk med liknande problem (Psst, vill egentligen bara kunna självmedicinera, men säg inte det till någon!). 

Då dansen fått stryka på foten har träning klivit fram som mitt största intresse. Utanför gymmet spenderar jag all ledig tid på att  försöka fortbilda mig inom film och musik. Så om ni får syn på mig i korridorerna nån gång och känner ett brinnande sug att diskutera musikaler eller disneyfilmer är det bara att skrika till! 

Hakuna Matata 

Alex

Alex, T4, vice ordförande.

Har jobbat med lite diverse innan jag kom på vad jag ville bli när jag blir stor. Är utbildad billackerare, har sysslat med teater en hel del, jobbat 3 år inom kriminalvården innan jag började på Ki. Jag har även läst en del kriminologi och rättspsykologi eftersom det är ett litet nördämne jag har
Håller på med poledance och min övriga träning har nu fått förändras för att understödja det på bästa sätt, innan dess så gillade jag att lyfta tunga baslyft så mina leder kommer förhoppningsvis tack mitt skifte av fokus.
Utöver denna post håller jag också posten som vice ordförande i fackförbundet fysioterapeuternas studentsektions styrelse där jag även är SACO-ombud. Innan alla somnar kan jag även tillägga att jag verkar som samordnare (SAMO) för tutorprogrammet under anatomikursen.
Glöm inte att titta på träd, det sänker stress!

Christian

Christian, T4, Kassör och Studentskyddsombud

Är en glad och sportig kille med en härlig muminsvenska (dvs. från Finland). Flyttade från första början till Göteborg för att satsa på en handbollskarriär, som slutade i en och annan skada och slutligen ledde vägarna mig till Stockholm och Fysioterapeutprogrammet på KI! De som har deltagit på Fysiokollodagarna kan också känna igen mig som Cher…

Som studentskyddsombud representerar jag studenternas hälsa och välmående, både fysiska och psykiska arbetsmiljöproblem/trakasserier kan man ta upp med mig – om man inte vill vända sig direkt till programansvariga.

En ny hobby jag skulle vilja testa är crossfit, en mycket krävande och tuff sport!

Annmari

Annmari, T3, Studiesocialsekreterare.

Började Fysioterapeutprogrammet VT-20 och sitter i styrelsen som studiesocialsekreterare (they had me at Beer-pong). Positionen innebär kort och gott att ordna studentaktiviteter. Tycker att det lika viktigt att fokusera på sina studier som att ha ett roligt studentliv. Det gäller med andraord att upprätthålla en homeostas mellan hjärnaktivering och hjärndeaktivering. Har tidigare pluggat en del då jag tröttnade på att arbeta till sjöss och inom säkerhet iland. Och tillslut kom jag in på mitt drömprogram! Ta-daa! När jag inte nördar ner mig i fysioterapi så älskar jag att plåga sambon med min vackra sångröst, leka rockstjärna i pyjamas och dra iväg på äventyr. Fridens liljor!

Cassandra

Cassandra, T6, ledamot

Jag har varit med i styrelsen sedan 2019 som informationssekreterare, men nu min sista termin glider jag istället runt som ledamot. Lite svårt att släppa gamla vanor och ta ett steg tillbaka men det är otroligt roligt att se hur styrelsen har vuxit!

Mitt största intresse är djur och allt som har med deras beteende och fysiologi att göra ( jag kan sitta alldeles för länge och prata om beteende)Man kan ofta hitta mig bakom kameran; såklart med djur och natur i sikte. 

Noa

Noa, T6, ledamot.

Jag är 28 år, började studera fysioterapi hösten 2018. Var jag kommer från och har gjort innan är ett stort mysterium, förutom att jag har jobbat på hemtjänst. Jag gillar att springa, läsa böcker och träffar en vängrupp för att spela spel och berätta för dem precis hur bra fysisk aktivitet är! Som ledamot I styrelsen hoppas jag kunna motivera någon annan att ta över som ledamot I styrelsen 😊 Och så hoppas jag att jag kan erbjuda ett modicum av stöd till styrelsens andra medlemmar. 

Jag skriver också en blogg, www.fysionoa.home.blog, med information om utbildningen och egna tankar kring vård och fysioterapi #shamelessplug

Ida

Ida, T5, vice utbildningssekreterare

Min position i styrelsen, utbildningssekreterare, innebär att jag bl.a. går på möten med folk som har inflytande över utbildningen på olika sätt. Men jag gillar att doppa näsan i blöt lite här och där och hoppas lära mig mer om allt. Brinner för att jämna ut klyftor och öka acceptans och empati i vår yrkes- och studentkår. 

Jag gillar att vara med i styrelsen för det gör mig inspirerad att försöka vara en bättre framtida fysio, men främst att vara en bättre student. Mycket på grund av känslan att i alla fall försöka förbättra utbildningen för nutida och framtida studenter. Men också på grund av det fantastiska gäng som jag kommit närmre tack vare att vi delar styrelsen! Andra saker jag gillar förutom styrelsen, är katter – ja egentligen alla djur, mat, min soffa, min SÄNG! Ah det vanliga.. När jag då och då kan slita mig från de ovanstående händer det att jag går och klättrar, tränar bowspringstår på händer, hänger på stranden (om det finns nån osv), tittar under stenar eller äter upp nån annans mat. Jag älskar att resa – bilden är tagen i ett mangroveträsk på Sri Lanka. 

Elvin

Elvin, T4, Utbildningssekreterare

Jag har jobbat som verksamhetsledare för kollogård på Barnens Ö, så självklart sökte jag också till Fysiokollogruppen i termin 1 och roddade köket första fysiokollona. 

Jag tar över allt det där som Ida skrev om i sin presentation och hon är min side-kick :D.

Emil

Emil, T6, ledamot.

Att vara ledamot i styrelsen är sjukt kul då man kan vara med och påverka utbildningen lite mer än genom att skriva en utvärdering på en kurs, ish. 

På fritiden kan ni se mig i Stockholms skateparker, klätterhallar eller i närmaste soffaPga intressen ovan så ligger smärta och hjärnskador ofta nära till hands, och det är det jag är mest intresserad av hittills i utbildningen (Go rehabmedicin!!!)  

Hojta hej om ni ser mig i lokalerna, så gör jag nåt coolt!

Kärlek och kram 

Erik

Erik, T4, ledamot.
Fd bandyspelare från Östersund som tog en massa år att djupdyka i musikens förtrollande värld, för att sedan göra illa mig och halka in på fysioterapeututbildningen.
Är i nuläget en skrotlyftande strängknäppare, med en förkärlek till den amerikanska sångtraditionen.

Favoritcitat:
”That’s f*cked up!”- Moder Theresa

Stark andraplats:
“I don’t care if a dude is purple with green breath as long as he can swing.”-Miles Davis

Olle

Olov, T2, Ledamot.
Tja jag kallas Olle. Jag kommer från Hudiksvall och är tyngdlyftare. Har alltid velat lära mig air-flares men får nöja mig med zoom-möten i i mina 17m^2 tillsvidare. Testar min första termin i styrelsen!

Angelica

Angelica, T5, Ledamot
Örebroare som innan studierna jobbade med träning och tävling av hopphästar.
2021 ska jag fortsätta med min nyfunna hobby – nämligen golf!
Trots bristen på fart så blev jag helt såld och coronavänligt är det också🌟

Arvin

Arvin, T2, ledamot.

Nyinflyttad till Stockholm en dag innan fysiokollo och programmets start ht20. Tränar Muay Thai och har som ny hobby att orientera mig i Stockholm!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier