Hur hamnade jag här?

Det här blir min första blogg som Digital ambassadör för Ki och jag tänkte att det kunde vara trevligt att ge er några bilder av vem jag är..

Född på Karolinska Sjukhuset 1990 och uppvuxen i city, Kungsholmen. Jag är ett så kallat betongbarn fast med en fot ute i skärgården, inte helt och hållet stadskid. Uppvuxen med en sjukgymnast till mamma och en seglare till pappa. På så vis har jag gått i deras båda skor då jag efter en tid som barista och frilansfotograf skolade om mig till kapten på en yrkesutbildning som kallas Skärgårdskapten eller Fartygsbefäl 7.

Jag har jobbat som segelinstruktör/kolloledare på ett segelfartyg som heter Ellen sen jag var 17 och tänkte aldrig att jag skulle vilja ha ansvaret som kapten tills jag rodde några kollobarn i skeppsbåten och de började skandera ”Kapten Kiki, Kapten Kiki” i svampbobs melodi… Det lät så bra, och var den slutgiltiga pushen jag behövde för att ta steget vidare.

Något liknande var det när jag bestämde mig för att söka till fysioterapeutprogrammet hösten 2017. Jag hade jobbat något år som matros på en färja i stockholms innerstad och började känna att jag hade ju inte läst till kapten för att harva på en maskindriven färja utan för att känna vinden i håret ute på däck på traditionella segelfartyg… och med ungdomar! Jag har växt upp med en mamma som älskar människor och har varit ett föredöme för att finnas till för att hjälpa så då kunde jag ju inte stå och bara räkna in dem som boskap!

Så jag gjorde en mindmap. Massa små moln som parades ihop. På något sätt smög sig fysioterapeut in där när jag insåg att jag ville läsa ett universitetsprogram men ville inte sitta stilla i en skolbänk! Detta viskade jag till min mammas bästa kompis, även sjukgymnast, vid en middag då mamma var ute ur rummet och hon utbrast – Klart du ska det! Sen började de tillsammans planera för hur jag skulle kunna ta över min mammas praktik…

Min mamma hade såklart försökt bearbeta mig under tonåren och ville att jag skulle föra vidare hennes erfarenhet medan jag då bara såg hur utarbetad hon var och hur hennes yrke hade slitit på hennes leder… men så med den vetskapen så kan jag ju bestämma mig för att jobba mer hållbart, både med kropp och själ.

Så på den vägen är det och nu har det gått lite mer än ett år sen jag stod på introduktionsdagen och försökte hänga med i vad Ping-Pung och Portfolio var och rollen som fysioterapeut har liksom sipprat in i mig nu.

Förutom min bakgrund vem är jag då?

Jag älskar att leka, arbetsskada efter flera år som kolloledare – behöver ni en samarbetsövning till grupparbetet? Jag är rätt person att fråga!

Går även under titeln ”Överlekare” ombord på min älskade kolloskuta. Jag är också s.k. general för Fysiokolloledarna som håller i introduktionsdagarna på KI, allt bara för att få fortsätta att leka mitt i allt allvar 😉

 

Jag är lite av en kaffenörd, dricker gärna svart kaffe med en espressoshot i.

Jag leker fotograf på min fritid.

Precis som Pippi så går jag i skolan för att kunna ha sommarlov… så att jag har 3 månader som jag kan fylla med segling. Då seglar jag som styrman på kollogårdarna S/Y Ellen eller Shamrock eller som kapten på lilla kollobåten Lova eller min egna båt, Virpan, en IF från 70-talet.

När jag inte seglar, pluggar eller fotar så gillar jag att klättra och träna capoeira. Nytt för den här terminen är att BASE i Flemingsberg har tagit in min klass, så vill du testa capoeira angola kan du boka den klassen varje torsdag kl.17-18 (Bokning) finns även en KI-Capoeira grupp på Facebook.

Jag är ingen poser… snarare har svårt att inte göra grimaser framför kameran så det här blir nog det mesta ni kommer se mig framför linsen framöver!

På gymnasiet läste jag Foto & journalistik på mediaprogrammet och det intresset finns kvar på så sätt att jag tycker det är mer intressant att skriva om andra människor än mig själv och eftersom jag hoppas kunna ge en så bred bild av Fysioprogrammet som möjligt så tänker jag att jag ska hitta andra kursare att intervjua till olika inlägg. Hojta till om ni vill läsa om något/någon särskild! Jag kan nog jaga ifatt även intressanta studenter från andra program!

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier