Vad händer på campus?

Jag får ganska ofta frågan, från blivande studenter, om hur mycket av studierna som är förlagda på Campus Flemingsberg och vice versa Campus Solna.

Kib, Campus Solna

Svar:

Det snabba svaret är att för oss fysioterapeuter är tiden lite 50/50, i termin 1 är det lite mer campus Solna i början av terminen (anatomin) och i termin 2 så är det initialt på Solna med psykologikurs (bästa kursen med bästa läraren-du vet vem du är) och resterande i Flemingsberg med fysioterapi 2 och träningslära.

Kurserna ligger dock lite huller om buller – ibland varvas anatomin med praktiska moment i fysioterapi 1, ibland tentar man av den ena innan nästa påbörjas. Det hela beror på vilken återkoppling som lärarna har fått från de tidigare eleverna!

Så var noga med att fylla i utvärderingarna i slutet av varje kurs för om det är någonting som KI (Institutionen NVS specifikt) är bra på så är det att lyssna på våra förslag för att förbättra utbildningen.

Pros och cons med campus:

Flemingsberg

ANA 23, Campus Flemingsberg

Personligen så tycker jag bättre om Campus flemingsberg. Kanske är det för att:

+ lokalerna är ljusare, mer anpassade till modern utbildning, med mindre seminarierum och där har vi fräscha metodiksalarna till vi undersöker varandra i fysioterapikurserna.

+ Lättare att fokusera där, då det är hemmahamn för Institutionen och i övrigt populeras mest av arbetsterapeuter och sjuksköterskor, man känner sig lite mindre i vägen.

+ Stort universitetsbibliotek med språkverkstad och duktig personal att ta hjälp av vid akademiskt skrivande

+ Delvis i samma byggnad som KS Huddinge, kul med närhet till en framtida arbetsmiljö

+ Fler studentrestauranger med delat område med Södertörns högskola, KTH och komvux

+ BASE, supermodernt gym som är gratis för alla studenter, öppet 7-22 (vanligen)

MEN

– När det är stopp i trafiken är det oftast fram till Flemingsberg eller växelfel i Årsta berg som gör det svårt att komma fram/hem.

–  Mindre kåraktiviteter, MF har administrativa lokaler i ANA 8 men ingen egen kårlokal – det är i så fall att slå ihop sig med Odontologerna.

Solna

+ Närhet till forskning och anatomen där man under anatomikurserna får delta i preparatvisningar för att se hur riktiga nerver och muskelfibrer ser ut (på donerade kroppar)

+ Dörr i dörr med MF’s kårhus där alla sittningar och pubar håller till, i detta hus hålls det ofta andra evenemang också, som föreläsningar/seminarier osv.

+ Fin miljö där gammalt möter nytt med Aula Medica och Biomedicum

+ PLAY, som är en del av nya BOX gym. Själva gymmet är litet jämfört med BASE men idrottshallen PLAY har många olika möjligheter och… PINGIS! På raster eller after school kan man boka in sig på Pingis för att lätta tenta-musklera. Vanligtvis är det här hemmaplan för Idrottsutskottet och deras veckoaktiviteter.

-—- I nuläget har båda gymmen begränsade öppettider och man måste boka en tids ”lott” då man får vara i gymmet för att begränsa antal i lokalen———

MEN

– Vägen till Solna är konstant byggarbetsområde, trängsel på tunnelbana och buss så mycket stressig start på dagen – ta cykeln om du kan!

– Biblioteken är under renovering, endast POP-up bibliotek med begränsade öppettider (Retzius väg 13)

– Stor konkurrens om microugnarna när all utbildning sker på plats

– Lite svårare att hitta mellan olika föreläsningssalar och grupprum till en början

NYHETER PÅ CAMPUS

Kommande vecka v.42 på Solna Campus:

BLOOM on Campus – 12 oktober, kl.9-19

Öppet hus med tema Mental ohälsa i MF kårhus, Nobels väg 10, Solna (mitt emot Aula medica). Se hemsidan för info och utförligare program i länken till facebookeventet!

BASE och BOX gym utökar sina öppettider:

Mån, ons och fre 07.00-20.00 (utökade tider med instruktör på plats – ni kommer träffa mig där på fredagkvällar 😉

Tis och Tor 07.00-17.00

Dessutom kan ni kolla in Friskvårdens utomhusgrupper och träningsvideor!

Logga in på ki.gymsystem.se och välj Campus Online i menyn för att hitta onlineträning:

BoX Gym, Campus Solna

BASE – Lokalen Space lånas ibland för kurser i träningslära. Här instruerar bästa fysiolärarna träning för nackens muskler… (inte fördelaktigt på bild)

Lämna en kommentar eller maila mig era frågor!

Trevlig helg!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier