5 saker som fick mig att prestera bättre

  1. Gå på alla föreläsningar. När jag började gå på alla föreläsningar ändrades allt, jag fick godkänt på alla tentor. Visst läggs föreläsningar upp som powerpoint, men du kan missa väldigt mycket vad som sägs under en föreläsning. Det är också skönt att ha föreläsningen gjord inom de max 3 timmar som den pågår.
  2. Förbered inför föreläsning. Det här gjorde också att jag presterade mycket bättre. I början skrev jag allt föreläsaren sa förhand, den studietekniken fungerade inte. Istället skrev jag allt på datorn. Innan föreläsningen hade jag kollat på powerpointen och försökt förstå och skriva ned i mitt dokument. När läraren sa något nytt fyllde jag i.
  3. Öva en vecka innan tenta. Mitt mål var alltid att vara klar med allt en vecka innan tenta. Det vill säga gjort alla övningstentor, skrivit klart mitt dokument och varit på alla föreläsningar. En vecka hade jag då på mig att träna, och då satt allting.
  4. Prata med en studiekamrat. Det är en skillnad att sitta och nöta själv och få frågor du måste förklara muntligt. Detta är främst ett tips till muntliga prov, men även skriftliga! En whiteboard och en klasskamrat som ställer kluriga frågor, det är allt du behöver för att prestera lite bättre.
  5. Positiv inställning. Det kan låta löjligt, men har fungerat för mig. Att dra sig till positiv energi, och dra till sig något man vill ha. Självklart skulle jag inte klarat tentor om jag inte pluggat alls, men att ha en positiv inställning till att klara tentor har gjort att jag klarat tentor som känts omöjliga.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig