5 tips som förbättrat min studieteknik

Efter snart två år på utbildningen (sjukt🤩) har jag förbättrat min studieteknik enormt mycket! Under första året var jag väldigt vilsen i hur jag studerade bäst, och hur upplägget för studier skulle vara inför tentan. Men idag tänkte jag dela med mig om vad som fungerar för mig.

1. Sammanfatta föreläsningen dagen innan. Detta är det bästa tipset jag kan komma med idag. Det jag gör att dagen innan föreläsning kolla igenom powerpointen och skriver ned allt som står i den, plus klipper in bilder till ett dokument. Detta gör att när jag sitter på föreläsningen kan jag komplettera med det föreläsaren säger, istället för att skriva av powerpointen. Detta gör också att jag hänger med lättare.
  2. Sätt deadlines. En enkel sak, som kan vara lätt att bryta, men aldrig mer! Jag sätter ofta deadlinen att vara klar med alla föreläsningar och renskrivningar en vecka innan tentan. Detta gör att jag under en veckas tid bara övar och försöker lära mig all information.
  3. Känn efter vilken som är din bästa studiemiljö. Förut åkte jag alltid hem efter skolan, tills jag insett att det inte är en bra studiemiljö för mig. Nu försöker jag sitta kvar i skolan och göra klart allting där, för att komma hem och känna att jag kan slappna av.
  4. Ha en kommunikation med din examinator/föreläsare. Detta är en sak studenter glömmer. Men din föreläsare ska kunna svara på dina meddelanden och ni ska kunna bolla idéer. Att ha en diskussion med någon är en bra inlärningsteknik.
  5. Förhör med din klasskamrat. Detta har räddat mig flera gånger. Att bli utfrågad är också ett bra inlärningssätt, och ni får även ta del av varandras kunskaper som kan komplettera varandra.

Med dessa fem punkter har jag klarat alla tentor för denna termin, på första försöket. En tenta kvar, och hoppas på likadant resultat denna gången.

Idag har vi fått prova på venprovtagning för första gången, idag var det på plastarm på KTC (Kliniskt Träningscentrum) men imorgon blir det på riktigt när vi ska öva på varandra. På KTC gäller det strikt foto-förbud så inga bilder därifrån, kan se om det går att fota imorgon.

Just nu är frukter mina patienter, och de blir stuckna många gånger.