Hur fungerar digital tentamen och vattkoppsparty?

Idag var sista dagen på mikrobiologi kursen, skönt att skrivit tentamen. Vi skrev alltså en digital tentamen som jag skrev i tidigare inlägg. En digital tentamen innebär att tentan skrivs på dator. Det var första gången vi fick prova på det, och det är även upplägget på kommande tentor.

Man tilldelades en plats vid en dator och sedan loggade man in med en personlig kod där tentamen fanns. Den personliga koden gör att examinatorn kan rätta anonymt. Tentamen var flervalsfrågor, essä frågor och para-ihop frågor. Positivt är att flervalsfrågor rättas manuellt, vilket gör det lättare för examinatorn, det går snabbare än att skriva förhand och man behöver inte tänka på handstil. Annorlunda, men man blir säkert van.

Några saker jag lärt mig under mikrobiologi kursen är;

  • Vi har väldigt många bakterier, de stavas på konstiga sätt och kan ge upphov till en mängd olika sjukdomar. Lär man sig någonsin hur de stavas? Försök också att uttala Klebsiella pneumoniae.

Såhär såg det ut igår när jag och Emelie försökte reda ut några bakterier:

  • Tvätta händerna!! Om du inte vill få vinterkräksjukan förstås.
  • Vaccin är en het debatt, lämnar det där.
  • Det finns något som heter vattkoppsparty som går ut på att bli smittad med vattkoppor. Tydligen finns det även recept på kakor med varicella zoster-virus, det vill säga viruset som ger vattkoppor.
  • Antibiotikaresistensen bör tas på allvar.

Jag har verkligen älskat mikrobiologi. Men på måndag är det nya tag med Morfologi, och på torsdag börjar VFU (Verksamhetsförlagd utbildning) där jag kommer befinna mig på patologen.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig