Sammanfattning termin 3/4

Enligt mig började allt det roliga år två.

  1. År 2 startar med en relativ lätt kurs, instrumentell teknik. Här får du träna upp lite gamla fysikkunskaper och lära dig mer om instrumenten som används på labb.
  2. Sedan drar verkligen kemin igång, analytisk kemi och biokemisk metodik. Se till att träna upp dina syra-bas kunskaper. Det är också en kurs där du lär dig många av metoderna du kommer se ute i verksamheten.
  3. Gillar du forskning? Då är nästa kurs något du kan längta till, nämligen cell och molekylärbiologi 2. En kurs där du måste vara mycket självständig, planera en hel labbvecka själv, och skriva en hemtenta. Jag går alltid tillbaka till den här rapporten för att se hur man skriver en grym labbrapport.
  4. Trött på alla teori kurser? Nu börjar det praktiska. Hematologi kursen är verkligen en bra start på det hela. Kolla i mikroskop, lära dig om blodets alla celler och få ett fall som du ska lösa.
  5. Termin 4 har en kurs som löper genom hela terminen som binder samman det du gör i de andra kurserna. Integrerad biomedicinsk laboratorievetenskap som du sen examineras genom en OPSE, där du ska klara av att ta venprov, kapillärprov och massa andra laborativa moment.
  6. Sen löper T4 på med alla kurser som du kommer ha med dig till arbetslivet, Morfologi, Klinisk Kemi, Immunologi och Mikrobiologi! Många kurser som betas av under en kort period. Men kanske en av de roligaste terminerna också.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig