Att vara sambo med en tandhygieniststudent

Vad tycker och tänker egentligen min kära sambo Adam om att bo ihop med en snart legitimerad tandhygienist? Har något varit extra drygt med det? Vad har Adam lärt sig inom tandvården? Är det något som är roligt med att ha tandvårdspersonal i ’’familjen’’ eller är det bara en pest och pina?

Nu har vi varit sambos i snart 1års pluggtid, jag antar att du lärt dig en del också när du har hört mig prata, förhört mig eller sett vad jag pluggar på. Vi har ju ett eget språk inom tandvården – nämn några ord eller saker som du lärt dig om tandvården!
– Att käken är uppdelad i fyra kvadranter
– Att tänderna delas upp i siffra 1-8
– Molarer = stora tuggtänderna där bak
– Gingivit = inflammation i tandköttet
– Parodontit = tandlossning
– Att en tandkräm ska innehålla 1450ppm NaF

Något som har varit jobbigt med att ha en sambo som pluggar till ett yrke inom tandvården?
Att man vid samtal kan se hur Lindas blick drar sig ned mot munnen och sedan kläcks en kommentar som ’’du har plack på din 3a’’ ut ur henne. Även att hon väldigt gärna vill instruera hur jag ska borsta mina tänder på rätt sätt och vaka som en hök över mig när jag använder plackers, det är tydligen ’’satisfying’’ att se plack som avlägsnas??

Även dagarna hon ska med det tidigaste tåget som går 05:08 och vill gå och lägga sig tidigt kan vara dagar då jag kommer hem sent efter träning eller liknande, då blir det inte så mycket tid för oss att umgås.

Något som är positivt att ha en sambo som pluggar till tandhygienist då?
Gratis tandvård i framtiden? Haha 😉
Nejdå men att Linda har valt att arbeta inom vården där det ständigt finns ett behov av personal och detta är något som verkligen passar Linda som handen i handsken. Sedan är det rätt intressant vad som sker i munnen och jag har fått lära mig en hel del som jag annars aldrig fått reda på.

Dina tips – hur tacklar man en jobbig sambo som ständigt vill in i munnen, kolla, påpeka och skrapa?
Ta borsta-tänderna-promenader i vardagsrummet, dvs befinn dig inte i samma rum som sambon 😉
Smygät sötsaker (men ljug inte om hon frågar!)
– Inte skratta med tänderna för ofta
Men det är bara att inse att hon vill mitt bästa, så det gäller att härda ut ibland!

Allt som allt är jag jättestolt över henne och hon har gjort ett grymt jobb de här två åren! Hennes driv att gå upp tidigt för att åka enda från Gävle och ALDRIG missat ett tåg. Men den ”efforten” räcker tydligen inte. Hon har jobbat med den här bloggen varje vecka och även haft ett extrajobb på sidan.

Jag kan alla fall känna att jag har skaffat en riktig pangbrud och jag hoppas att hon har inspirerat någon till att välja att plugga till tandhygienist för att vara sambo till en känns väldigt bra!

1 kommentarer

Relaterade inlägg