Examensarbete – del 4

Igår var det som sagt dags för ortodontitentan, en kort tenta som gick snabbt att skriva – endast 20min. Eftersom tentan var kort, gick snabbt och inte krävde så mycket energi så hade min examensgrupp valt att träffas efteråt och fortsätta med uppsatsen. Denna träff gå in på resultatdelen och finslipa metoddelen från gången innan.

I vårt examensarbete har vi ju valt att undersöka vad redan publicerade artiklar kommit fram till gällande bariatrisk operation, magsäckoperation (t.ex. Gastric Bypass) och orala komplikationerna – karies och erosionskador. Därför består ju resultatdelen av vad våra 8 utvalda artiklar kommit fram till för resultat gällande vårt syfte. I en egen utförd studie består resultatet av vad man kommit fram till under undersökningen, men detta är som sagt en B-uppsats och därför gör vi en ny uppsats på redan utförda studier, en sammanfattning som svarar på syftet skulle man kunna säga.

Resultatet består av både egengjorda tabeller och löpande text som beskriver de lästa studiernas resultat. Vi la idag flera timmar till att sammanställa våra 8 artiklar utifrån olika punkter:
– vilket land studien utfördes i
– vilken typ av studie det är
– ålder och kön hos försökspersonerna
– BMI hos försökspersonerna
– vilken typ av bariatrisk operation de genomgått
– osv osv

– först på Whiteboardtavlan och sedan som en tabell i ett Word dokument, det blev väääldigt snyggt och såg proffsigt ut om jag får säga det själv!

Resultatet bör som jag också nämnde innehålla text som beskriver tabellen och artiklarnas resultat lite mer ingående, detta hann vi inte med idag utan det får fixas nästa gång vi ses. Det tar lång tid men nu börjar slutprodukten synas och det ser väldigt bra ut faktiskt! 😊

0 kommentarer

Relaterade inlägg