Favorit i repris

Det är nästan synd att tandhygienistprogrammet bara passerar två/tre jular och inte är lika långt som tandläkarprogrammet så denna mysiga julfika varje år skulle kunna bli en tradition i många år. Förra året hade jag och mina tjejkompisar ett likadant knytis-fika, https://blog.ki.se/kistudentenlinda/gloggkvall-med-klassisar/ och i år hakade lite fler i klassen på också. Vi firade att röntgententan var skriven men självklart också att julen närmar sig och jullovet lika så.

Men på tal om röntgententan, den var inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag vet inte på vilket sätt jag ska förklara det, om det var bättre eller värre, jag hade helt enkelt bara förberett mig på en större tenta, en mer fördjupad tenta.

Tentan gjordes på datorn i två delar, en teoridel och en bilddel. Bilddelen hade jag inte förväntat mig något annat än bilder med korta frågor till – vilket den bestod av. Däremot så bestod teoridelen till främsta del av sant/falskt eller ja/nej frågor också. Inga frågor om hur röntgenstrålning uppstår eller om strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter och regler, det man verkligen prioriterat som det djupa inom denna kurs och lagt extra mycket tid på.

Jag vet inte om det är positivt eller negativt med en egentligen ’’lättare’’ tenta än vad man förväntat sig. Jag kanske är konstig men jag gillar inte kryssfrågor utan föredrar hellre längre tentor med frågor där jag får skriva svaret med mina egna ord. Dels för kryssfrågorna kan vara luriga och ’’mindfucka’’ en så man inte får visa vad man egentligen kan om man råkar kryssa i fel alternativ.

Hur som helst, dagen avslutades med en jättemysig kväll hos en klasskompis med massa gott att stoppa i magen. Visste du att ost är bra ur ett kariesperspektiv att avsluta en måltid med eller äta som efterrätt? Så självklart hade vi lite ostar på julfikat också 😉

0 kommentarer

Relaterade inlägg