Min första patient

Ja, igår var dagen här – dagen då jag och min klinikpartner skulle ha vår första patient. Låt oss ta allt från allra första början denna dag…

Jag ligger halvvaken i min säng, klockan är innan 05:00, jag får ett sms, kollar – ’’Hej, vi måste tyvärr meddela att ditt SJ Intercity tåg 06:14 har blivit inställt’’

PANIK! Alltså helt ärligt, fy f*n vad less jag blev. Jag har aldrig drabbats av något inställt SJ-tåg och SÅKLART så ska det ske när jag har min första patient, när jag måste vara på kliniken ca 08:15 för att förbereda inför patienten eftersom hen ska ligga i behandlingsstolen 08:30.

Som tur är börjar min pappa kring 06:00, han var uppe och skulle åka mot jobbet runt 05:20 så jag hakade på då och tog Upptåget till Uppsala 05:38 och sedan pendeln ifrån Uppsala. Kommer ombytt och klar till kliniken 08:20 och som tur är hade min partner gjort alla förberedelser då.

Naturligtvis dyker inte vår patient upp vid 08:30, då alla andra klasskamrater hämtar in sina patienter??
Jo såklart!! Det visar sig att vår patient är 1h sen och allt mitt stressande och att köpa biljett på ett annat tåg för att komma i tid var i onödan.
Men men, vad ska man säga? -Goals morgon??

I alla fall – hur gick det med patienten?

Det gick bra, man var så nervös innan, men när patienten väl satt i stolen och vi började ta upp anamnesen flöt allt på. Ofta är jag nervös innan någonting, t.ex. innan en redovisning eller innan en match, sen när man väl är igång är det ingen fara. Vi hann inte lika långt på undersökningen som resterande klasskompisar med tanke på att vi hade 1h mindre att arbeta på. Nästa gång patienten kommer tillbaka fortsätter vi med vår undersökning (tar fickstatus, kariesdiagnostik, infärgning och polering) och eventuellt bokar in nya tider för fortsatt behandling.

0 kommentarer

Relaterade inlägg