Sista klinikpasset på T3 är avklarat???

Okej, om jag ska vara exakt så är det faktiskt 2 klinikpass kvar, med dessa är efter julledigheten och därför känns det i princip som att kliniktillfällena nu på T3 är över. Hur sjukt? Men oj vad vi har lärt oss nya grejer denna termin på kliniken.

Det känns så klyschigt att säga men tiden går så fort! Nu har jag haft mitt sista klinikpass innan julen och det känns som det var igår vi blev tilldelade nya patienter och skulle börja boka in dom. Hela mitt A4-papper med lediga klinikpass där patienter skulle bokas in är nu klart? Jag som inte ens trodde att jag skulle kunna boka upp alla mina tider, men vips så var det fullbokat och nu måste jag till och med ta med några patienter in på T4 också.

Jag kan verkligen säga att denna termins klinikpass har man verkligen breddat sitt kliniska kunskapsområde. Allt ifrån att börja använda ultraljud, arbeta under mer ’’tidspress’’, bedöva och framför allt känna på hur det är att arbeta själv och ha sett hur jag utvecklas i den rollen. Jag har jobbat ensam i princip hela T3 för min klinikpartner hoppade av i början av terminen, tanken är dock att man ska jobba 2 och 2. Men jag tycker det har givit mig väldigt mycket att jobba ensam då jag har fått lägga upp behandlingen själv, hanterat patientbemötandet och göra allt det praktiska som daganteckningar, öppning/stängning av rum själv och därmed fått en inblick om hur det kommer bli i framtiden då allt detta faktiskt ska göras utav oss. Jag har verkligen uppskattat att jobba själv, jag ser det bara som en fördel!

Nästa vecka, på luciadagen är det den kliniska examinationen. Den första examinationen som utförs på patient, en patient med 6mm ficka där vi ska göra mib med ultraljud och handinstrument och vid eventuella behov lägga anestesi också. Nervööööst….

Dagen avslutades med en julavslutning med de andra digitala ambassadörerna här på KI. Mysigt. Gott. Trevligt! Du har väl kikat in deras bloggar också? Eller prenumererar på läkarstudenternas podcast?

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg