Snart öppnar ansökan – ska du söka in?

Om 4 dagar öppnar ansökan för ht-19 och även en start på tandhygienistprogrammets 3-åriga utbildning här på Karolinska Institutet. Från och med i höst är det obligatoriskt, då startar första kullen som kommer gå den 3-åriga utbildningen ihop, från dag 1 till 180hp.

Nu är det alltså två år sedan 20-åriga jag var lärling på FTV och väntade på att ansökan skulle öppna, för jag var säker på att och vad jag skulle söka in till, 100%. Men det är inte alltid man är helt säker, det är ett stort beslut man ska ta. Dock är det ett beslut man absolut kan ändra men jag själv känner att det vore synd att påbörja en utbildning och sedan hoppa av den för man inte trodde den var som man förväntat sig – så därför kommer här tidigare inlägg jag skrivit som kanske kan vara en liten hjälp inför eventuell ansökan om man står i valet och kvalet och behöver sista minuten tips: 

Att välja vilken skola man ska göra sin framtida utbildning på spelar ju också en stor roll, är man villig att flytta till en ny stad eller söker man helst till den skolan som ligger nära ens hem?
Jag har ju egentligen inte valt något av dessa alternativ då jag varken flyttat till Stockholm eller har utbildningen i min hemstad. Närmast norrut är Umeå och söderut Stockholm, därför fick det bli Stockholm och pendling som blev alternativet. Alla tandhygienistutbildningar är bra på sina egna vis och jag jag gillar verkligen Karolinska Institutets upplägg och med tanke på att vi blev rankad till nummer 1 som odontologisk utbildning igen är det kanske inte någon dålig idé att börja här! 😉

www.topuniversities.com
QS rankar odontologi vid KI som nummer 1 igen

15 mars till 15 aprilviktiga datum att komma ihåg om det är nu i höst du ska påbörja ett nytt kapitel i ditt liv!

Glädjebeskedet för min del sommaren 2017

0 kommentarer

Relaterade inlägg