Vad sker just nu?

Vad händer i skolan nu? Är det jullov? När börjar man igen egentligen? Har man inte tenta direkt efter jul, det har jag hört andra har?..

Ja, just nu är det väldigt chill på tandhygienistprogrammet termin 1. Hur tandhygienisterna på termin 2 och påbyggnadsåret har det har jag ingen aning om, men jag hoppas definitivt på att de har samma upplägg. Jullov? – det heter faktiskt inte att man har jullov, man har ’’julledighet’’, inget lov. På universitetet har man endast sommarlov. Däremot så känns det ju som ett jullov då jag faktiskt är ledig i drygt 3v!!

Det som händer just nu på programmet är att det är omtentor och restuppgifter här i mellandagarna och efter nyår. Självklart är vi lediga alla röda dagar, men resterande dagar om inte ’’ledig’’ står på schemat är det resttentor från terminens gång som ligger på schemat. Detta är sååå skönt, då jag själv vet att t.ex. juristprogrammet har sin superstora tenta nu efter nyår precis, då gäller det ju att man verkligen pluggar nu under julen och inte ligger på slappa sidan och tar julledighet.

Vilket vi på tandhygienistprogrammet med gott samvete kan göra om man klarat alla tentor. Thumbs up for that. 😉

När skolan börjar för ’’alla’’ igen är onsdagen den 9onde januari, vilket dock är den enda dagen den veckan. Sedan börjar termin 2 från och med 15 januari. Så termin 1 är ju inte helt klart även om det psykiskt nästan känns så, men samma upplägg har ju alla skolor, just för att terminerna ska bli lika långa, och samma regler är det här på universitetet.

0 kommentarer

Relaterade inlägg