Ska vi prata om läkemedelsberäkning? Önskar att jag slapp. Klarade jag tentan idag så tänker jag ALDRIG prata om den igen. Förutom i termin 5 när jag ska läsa om det igen. Och förutom typ varje dag på jobbet i framtiden. Men jag tänker i alla fall inte prata om det på några veckor! Inte tänka på det heller. 

Ångesten som denna fruktansvärda tenta gett mig går inte att förklara med ord. Är det rimligt att känna sig som att man är på väg till sin avrättning i ungefär en månad innan man skriver? Nej, usch. 

Jag är alltså inne på försök nr 4 av 5 möjliga. Det är ett krav att ha den avklarad innan termin 4 sätter igång och det känns värre och värre för varje U som dykt upp. Pressen som jag upplever är det som sätter krokben för mig. Jag kan alla formler man behöver, men hallå, alla rätt? Jag har aldrig haft alla rätt på något? 

Viktigt att veta för någon eventuell läsare i termin 2, gör alla försök du kan direkt! Det finns fem tillfällen att klara sig, och hoppar du över ett får du bara fyra osv. Många av mina klasskamrater missförstod det och väntade tills nu med att göra sitt första försök, då har de bara en chans till. 

Jag skrev i alla fall min fjärde idag, och det kändes bra! Men det har det gjort varje gång, och likväl har där funnits ett litet äckligt slarvfel. Har gjort mitt bästa och nu väntar vi. Jag satt hela tiden trots att jag nästan kissade på mig och kontrollräknade tre varv. Man får självklart gå på toa men jag hade helt enkelt inte tid. Det var två plågsamma timmar.

Bara att försöka släppa och gå vidare, reumatism och smärta är fokuset innan praktiken(!!!!) börjar. Dags att ladda om och tagga till! 💪🏻

 1. Cecilia Åkesson skriver:

  Hej Linnea.
  Jag heter Cissi o följer din blogg undertiden som jag själv läser in den särskilda behörigheten att söka till SSK + högskoleprov.
  Du e en kämpe som sporrar mig dom dagar allt känns skit med studierna. Hoppas du klarade tentan i läkemedelsberäkning, jag hejjar på dig!
  Lycka till med resterande studier.

  En fråga, behöver man alltid ha alla rätt på en tenta för att bli godkänd?

  Häls. Cissi

 2. Cissi skriver:

  Innan jag började för 2 månader sen kändes det som att det inte va så lång tid, 6 kurser och 6 månaders studier (Aug 2017 – Mar 2018).
  Känns lite annat när saker krånglar hela tiden från skolans sida och min egen hjärna som har samarbetssvårigheter med mig 😉
  Men dom första 2 kurserna är avklarade, trots skolans krångel och en massa andra privata saker som tagit mycket tid från studierna. Så eftersom jag klarade det, så känns det som att resten kommer gå det med haha.

  Det är första gången jag gör HP, så det ska bli spännande.
  Känner mig iaf bättre förberedd efter att jag precis gjort Ma och Eng kurserna.
  Men under veckan ska jag kolla igenom gamla HP så jag vet hur dom är upplagda och på vilket sätt dom ställer frågorna.
  Tack för påhejjningarna! 🙂

  Lite roligt att du tagit samma väg in och dessutom läser distans haha!

  Vad det gäller SSK så hoppas jag att det ska underlätta lite iaf att jag är undersköterska och har jobbat nästan 20 år inom vården. Men det är nerverna vid tentorna som det i slutändan kommer hänga på tror jag. Men fördelen är att jag får träna på att hålla dom i schack under alla prov jag har fram till Mars 🙂

  Jag tänkte också försöka komma in på KI distans 😀

  Låter som att vi har en hel del gemensamt ASG.
  Klassrum = bläääää(, för att låta som en tonåring) :’D

  Ja hejja alla mammor som kämpar med barn, studier, jobb m.m. och kör på för att komma dit dom vill och för att nå sina mål 🙂

  Spännande med kurs i reumatism och smärta, förmodligen för att jag har det själv, men det är ändå ett ämne jag läser på regelbundet om, också för att det är väldigt intressant forskning på g
  (om vilken gen det är som orsakar och läkemedel dom forskar på som är kopplat till det. Är heeelt slut efter dagens studier så tydligare än så kan inte hjärnan vara just nu haha.)
  Ska se om jag kan hitta dom artiklarna igen om du är intresserad?!

  Kommer på mig själv med att göra väldigt långa inlägg, som om stackars du behöver fler böcker att läsa 😉 svar NEJ,
  så här är min mailadress om du vill maila ist.
  sskcecilia@gmail.com

Kommentarsfunktion är avstängd