Det eviga schemaproblemet

Den 29/1 är det dags för praktik som sagt! Så taggad! Men nu kommer det här enorma stressmomentet ”planeringen”. Det finns liksom inget schema. Jag förstår att det är stressigt att ta emot studenter för de olika verksamheterna. Men att skolan inte har ett bättre system som styr så att man får ett schema i alla fall två veckor innan praktikens start. Jag tror att väldigt få tycker att det funkar bra att få schemat samma dag som man börjar? Även om man inte har barn så kanske man är tvungen att jobba lite eller har annat i livspusslet som man behöver anpassa sig till. Tyvärr verkar detta vara så det funkar oavsett skola och utbildning i många fall. Jag arbetar faktiskt inte med schemaläggning och kan inte döma ut systemet, men det ger mig magsår.

Hur blir det då med förskolan? Jo, tack vare samarbetsvilliga förskolepedagoger så ordnar det sig för mig. Har i största möjliga mån försökt att kommunicera med dem och den tillfälliga lösningen blir att anmäla Frej 06:30-16:30 varje dag (Jimmys arbetstider) under de fem veckorna. Det kommer att innebära att de planerar för mer personal än vad som kommer att behövas. Tur att det bara är en kort period.

Det enda jag vet är att jag ska gå en heldag på måndagen! Det ska bli mycket kul och lärorikt med en inblick i verksamheten innan det sätter igång. Fick ett mail om det, och hon som skickade ut det lovade att försöka hjälpa mig med att få tag i ett schema. Hoppas att jag kanske får det under nästa vecka!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar