En ofrivillig paus

Under vecka fem av praktiken slog kräksjukan till. Detta var min stora skräck, då ett av kraven för godkänt är 100% närvaro, och ingen tid är avsatt för att kunna ta igen eventuell frånvaro som sker i slutet av praktiken. Hade jag bara kunnat bli sjuk under vecka 1 så hade det funnits dubbelpass och helgpass att hinna med men icke, viruset knackade på med sämst möjliga tajming.

Hur löser man det då? Ja, man skickar ca 373652 panikslagna pim till sin ansvariga lärare och spammar avdelningens samordnare och håller tummarna för att alla vill samarbeta med dig. Sen är det bara att prioritera så hårt man bara kan, skolarbetet får stå vid sidan tills allt är löst. Även bloggandet tills jag slutat drunkna, vilket är nu. Jag hade tur och fick gå mina pass som jag varit sjuk direkt veckan efter, men seminarium och tentamen blir lidande. Som tur är kunde jag i alla fall vara med på de planerade aktiviteterna, men det återstår att se hur tentan gick.

Hur ligger jag till nu då? Jo, jag väntar på svaret från omtentamen i patofysiologi. Jag låg bara ett par poäng under godkänt och de poängen var tråkiga då jag rört ihop lite fakta och svarade riktiga tvärtom-svar. Inte helt konstigt med tanke på att min stressnivå varit enorm kanske, men det är faktiskt riktigt kul att skriva den! Klarar jag den inte nu heller så är det verkligen inte hela världen. Patofysiologi är ju en av de saker man hoppas få läsa när man påbörjar sjuksköterskeprogrammet. Jag kommer att bli expert med tanke på all repetition, haha!
Alla seminarium har jag faktiskt fixat vilket känns mycket bra. Och snart är terminen slut! Håll tummarna för att jag snart inte ligger efter alls, det hade varit toppen. Håll också tummarna för att jag och lilla familjen slipper kräksjukan mer iår.

Frej och ”traaa-kta”

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar