En sömnlös vecka

Min lilla kille har glömt något viktigt. Att man sover på natten! Eller ja, han sover men sömnen är inte så givande för hans föräldrar när han vill äta varje timme genom hela natten. Det är minst sagt en utmaning att hålla sig flytande just nu.

Men något positivt: jag och min arbetsgrupp tog oss genom ett seminarium, nu har vi bara ett kvar på den här kursen! Och självklart en enooorm hemtenta.
Jag har arbetat på kvällarna med den under veckan, men deadlinen börjar skymta och jag är nervös för att det inte kommer bli bra. Men det blir det säkert. Hoppas jag. Vi ska läsa en patografi som heter ”Bröstcancer – levd erfarenhet och fakta”.
Vad är då en patografi kanske du undrar om du är lika obildad som jag var innan den här kursen? Det är en självbiografi som skildrar hur det är att drabbas av/leva med en sjukdom. Den är skriven av den sjuka personen och inte någon närstående eller vän. Finns en bra definition här om någon vill ha en bättre förklaring. Uppgiften i hemtentan är i alla fall att utifrån några punkter reda ut och koppla omvårdnadsbegrepp till boken.

Imorgon är det fars dag och vi ska fira lite med familjen, och i mitten av dagen kommer J och F att traska iväg till Js föräldrar så jag får hela 6 timmars pluggtid om allt går i lås. Välbehövligt, minst sagt. Som förälder är det viktigt att ta vara på sådana här tillfällen, barnfri = effektiv. Funderar på om det går att injicera kaffe intravenöst? Ska googla och se om det går att lösa inför morgondagen, annars får jag väl använda sugrör direkt ur kannan som alla normala människor.

coffeeiv1

Den här veckan har jag haft min vän Madde här på besök. Hon studerade i Umeå och blev biten. Inte av ett djur utan av Norrland, och där blev hon kvar även efter examen. Vi har varit vänner och bott nära varandra under uppväxten, men nu bygger hon sitt liv på annan ort. Jag saknar henne och är glad att hon spenderar tid med mig och Frej när hon är här, det har varit så roligt. Känns som att ha laddat batterierna lite.

14962234_10154567584461063_1308395370_n

En värdefull kvinna från norr och en bebis med thunder thighs.

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar