En tuff vecka

Som jag skrev om i mitt förra inlägg, Frej har varit riktigt svår att hantera den här veckan, och jag har oroat mig för att någonting är fel (hej klassisk överorolig och googlande mamma). Han har vrålat sig redlös och gråtit dagarna i ända hela veckan. Det enda som duger är att bli buren i selen. Ergobaby, i owe you my life.
Dock är min rygg öm som aldrig förr, men motionen är det ingen brist på i mitt liv just nu. Det är värre med skolarbetet som blir lidande, hur får man någonting gjort när ongen bara skriker? Svaret är att man inte får det, så enkelt är det.
Pratade med min barnmorska idag och hon gav mig ett lugnande besked; att med all sannolikhet så beror hans beteende inte på något av det mitt googlande resulterade i, utan det är en del av en utvecklingsfas han är i just nu. Vi avvaktar till nästa vecka med eventuellt besök på vårdcentralen, för att idag (peppar peppar) har han varit den snälla och glada bebisen jag är van vid.

Sådana här veckor kommer det att bli fler av, att ha små barn är inte enkelt. Det är närmast omöjligt att planera runt dem. Ena dagen kan han jollra lite för sig själv i sitt babygym från morgon till kväll och nästa dag så duger inget annat än att bli runtburen. På tuffa dagar så har man inte ens tid att äta, så hur ska man då kunna producera ett skolarbete av värde? Oklart.

Det man kan göra är att inte stressa upp sig. En dålig vecka får inte förstöra allt, ta det som det är och fortsätt som vanligt nästa vecka.
I tisdags hade vi ett seminarium som innebar en redovisning i Adobe Connect, (ett program som påminner lite om skype, ska berätta lite mer ingående om det i ett framtida inlägg) men med min scenskräck och Frejs humör i åtanke så valde jag att inte delta. Istället knåpade jag ihop en ersättningsuppgift efter att jag nattade med Frej och håller nu tummarna för att den blev tillräckligt bra. Min hjärna är inte på topp just nu. Men jag accepterar det. Det värsta som kan hända är att jag får göra den en gång till och det är trots allt inte så farligt. Kanske på en vecka med supermycket energi?

Dagens plus: ERGOBABY! Bärselen är så underskattad.Varför pratar man inte mer om alla positiva effekter av bärande i alla dess former? Fantastiskt mysigt för både mamma och bebis. Läste någonstans att vagnen som uppfinning är ett ”evolutionärt misstag” och förstår verkligen vad de menar, även om det kanske är att ta i. Har du en bebis och inget bärdon, skaffa dig ett, ASAP!
Dagens minus: Utvecklingsfaser. Eller, ja. De negativa effekterna av utvecklingsfaser. Det svider i mammahjärtat när man inte kan trösta och energin tar slut.

barsele

Min trötta och nöjda lilla nalle. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar