Försenad praktikuppdatering

Första dagen har passerat, första veckan likaså. Om än något försenat så ska jag berätta om det, men det har tagit mig lång tid att landa i det här nya sättet att arbeta. Vi är schemalagda på 32 timmar/vecka. Vi har en ”ledig” dag, som ska användas till att studera, vi har lite andra uppgifter att göra, en tenta att plugga till och även en examination på lite olika färdigheter. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop det än? Det är ganska mycket som ska göras, plus att jag har en omtenta den 8:e. 

Patologin gick nämligen inte så bra. Ett par poäng ifrån godkänt, men jag är inte alls missnöjd! Jag känner att jag kan det mesta, men jag hade på något vis snurrat ihop en massa fakta med varandra? Antagligen prestationsångest, det är ett stort problem för mig som slår till på nästan varje tenta. Jag är så rädd för att skriva fel att jag skriver fel, då pressen blir för stor. Låter ganska knasigt tänker jag mig, men det är något som plågat mig länge. Är som tur är trygg i mina kunskaper, så behöver bara fylla på lite innan nästa försök.

Tillbaka till praktiken, jag befinner mig på en kirurgisk akutvårdsavdelning. Det är så otroligt spännande, och en stor del av sjukdomarna vi lärt oss om i patologikursen har jag fått se i verkligheten vilket ger en djupare förståelse. Jag är redan otroligt glad och tacksam för det, jag har så roligt! Även om det är ganska läskigt och annorlunda från alla tidigare erfarenheter jag har av vården. 

Nu ska jag försöka peta i mig lite middag och börja knåpa ihop lite idéer till inlägg om mina dagar som inte är så röriga, vilket kan bli svårt då mitt huvud är en enda enorm röra för tillfället. Håll ut!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar