Mentalt sommarlov

Får man vanligt sommarlov för att man har tagit mentalt sommarlov? Kommer hem från praktiken, hämtar barnet, går ut och leker i en park, kommer hem, fixar middag, nattar barnet. BAM! Klockan är 21? Och mitt i allt detta ska jag ha tid att skriva hemtenta. När då?! Jag förstår inte?

Eller jo, jag har ju en ledig fredag varje vecka, men det räcker liksom inte. Har dumt nog arbetat på fredagarna, så jag kunde prioritera annorlunda. Men nu är det vad det är. Helgerna vill jag spendera med Frej och Jimmy, vilket är ett högst aktivt val.

Jag har i alla fall lämnat in alla kompletteringar och uppgifter förutom just hemtentan vilket känns toppen! Är enormt nöjd. Fick idag besked om att jag godkändes efter att ha kompletterat en hemsk uppgift jag inte riktigt utfört enligt instruktioner. Min hjärna tog en paus när jag skrev den verkar det som, jag kan ju välja att skylla på det men det handlar nog om lathet. Eller trötthet. Lathet på grund av trötthet? Jag förstod ju att jag fick en del kritik av läraren, men det känns toppen att få ett godkänt. Återigen, inga eftersläpande uppgifter. Att vara i fas känns grymt, men hemtentan spökar bak i mitt medvetande. Pollenallergin gör mig seg och omotiverad, och nu verkar jag även vara förkyld. Inte direkt drömmigt, men det är bara att göra vad jag kan. Praktiken går ju bra!

Som ni hör är jag 100% på sommarlov mentalt, min studiemotivation är som bortblåst. Kanske får jag en aning energi tillbaka snart, men det är nog mest önsketänkande. Istället för att plugga har jag skrivit en dikt. Här får ni:

Jag vill inte plugga
Inte på min tenta, inte till en dugga
Jag vill inte läsa
Tänker sätta mig i solen och jäsa
Vill bara slippa tänka
Inte mäta blodsocker eller ta en snabbsänka
Kommer kasta ut datorn genom min fönsterruta
Kanske kan man läraren muta?

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar