November

Ny månad, nya utmaningar.
Jag älskar hösten! Färgerna är fina, temperaturen är lagom. En promenad på en höstdag med fint väder kan vara en av de mest njutbara sakerna. Men det är inte alltid fint väder, och dagar som gårdagen med snöslask och vind som inte skonar ett enda paraply kommer oftare än jag föredrar. Mörkret kryper sig på och det är svårt att hålla sig pigg, speciellt när man som jag är trött året runt. Ska bli spännande att se hur den här mörkare delen av året påverkar mig nu när jag har en liten sömntjuv.

Vad gör man då för att överleva? Mina bästa tips:
D-vitamin – Ni som är föräldrar vet ju att bebisar behöver extra tillskott av d-vitamin varje dag, men passa på att ge er själva det också! Extra viktigt om man sitter och pluggar/gömmer sig för det halvtaskiga vädret om dagarna.
Ät bra mat – Äter du en bra och varierad kost så kommer du att må bättre och orka mer. Tenderar du som mig att glömma bort att äta, se till att planera! Jag gör iordning min frukost på kvällen så att det bara är att ta fram så fort jag vaknar.
Kaffe -Kommentarer är överflödiga.
Träna – Ja, det kanske är svårt att hinna, men prioritera! Det räcker med en intensiv kvart om dagen. Du kommer inte att ångra dig.
Promenera – Se till att komma ut, finns ingen bättre paus från skolarbetet än att få lite frisk luft.

Det är viktigt att inte gräva ner sig i ångest och mörker. Kursen vi läser nu är inne på upploppet och avslutas om två veckor. Det känns just nu som att gå i kvicksand och är inte roligt alls. Det känns som att avslutningen på kursen bara flyttar sig längre bort och motivationen är inte på topp, men jag ska klara av det. Ser verkligen fram emot nästa kurs som är ”Den friska människans anatomi och fysiologi”. Det är min morot.

Dagens plus: Jag är inte förkyld än! Kan ha och göra med att jag väldigt sällan träffar människor som inte är min sambo eller min bebis. Det brukar inte vara ett hinder, mitt immunförsvar är en katastrof.
Dagens minus: Min iphone har tagit ett bad och som det ser ut nu planerar den på att stanna på verkstaden till nästa år. Inte för att de ska laga den. Jag ska få en ny. Men den måste stanna på verkstaden en månad innan jag kan få en ny. Om någon vill förklara varför det är så är ni välkomna att höra av er. Nu ska jag sura och bygga någon form av altare till min förlorade personliga assistent. Det är ju mysigt med tända ljus!

frujost

En liten frukostbild tagen med min reservtelefon. Kameran är under all kritik.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar