Nytt år, nytt liv!

Heter det inte så? Om man vill vara klyschig.

Så är det väl inte riktigt, det är ju bara en dag som går över i en annan dag, som alla andra dagar. Men visst är det en symbol för en nystart vilket vi alla behöver ibland. Vilket jag faktiskt behövt nu.

Jag har inte skrivit något på länge, det har varit lite glest med uppdateringar minst sagt, men förhoppningsvis blir det ändring nu. December var tung för mig, vi har först och främst haft NOLL ledighet och många svåra och tidskrävande uppgifter. Jag drabbades av lite tråkiga saker, bakslag av små och stora proportioner. En av dessa saker som påverkat mitt liv mycket är att jag drabbats av ett diskbråck. Detta diskbråck har förutom smärtan och obehaget orsakat att jag inte längre kan arbeta med mitt älskade jobb. Risken för att det ska smälla till igen är stor om jag belastar ryggen för mycket och det är inte en risk jag kan ta än, med tanke på att jag kommer behöva orka med tunga lyft hela mitt yrkesliv. Kanske senare i vår? Men sen så är det dags för termin fyra vilket innebär TVÅ vfu-perioder. Då kanske jag inte kommer orka med arbete samtidigt?

Detta kommer innebära stora förändringar i hur jag lägger upp mina dagar. Jag är en person med mycket energi och jag sprider gärna ut mig och gör mycket samtidigt. Nu har jag valt att ta studielån och fokusera på att förbättra min studieteknik. Det kommer helt klart vara en intressant förändring i mitt liv. Men jag är öppen för att testa det, och jag måste helt klart vara snällare mot min kropp. Jag har lidit av ångest, mestadels på grund av stress, och jag har inte ätit ordentligt eller tagit min tillskott, och även det är något jag behöver se över. Sjukgymnastiken kommer jag fortsätta med, och kanske försöka träna mer igen. Sätta upp lite konkreta mål så att saker blir gjorda.

Vad händer just nu, skolmässigt? Jag är fortfarande inte efter i något! Inga släpande tentor, inga uppgifter kvar att göra. Men på fredag är det tenta-time igen. Heja! Är inte riktigt förberedd än, men lite mer hinner jag läsa på innan dess hoppas jag. Mikrobiologi är det sista som är kvar nu av termin tre, en termin jag är 100% redo att gå vidare från.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar