Omgång två på termin fyra

Av vad? Av VFU självklart. Detta inlägg skrevs i måndags och fastnade som utkast, så jag slänger iväg det idag trots att det är fredag nu!

Jag är placerad på Vårby vårdcentral. Vad har jag för förväntningar då? I ärlighetens namn har jag ingen större koll på vad en sjuksköterska gör på en vårdcentral. Min personliga upplevelse är att uteslutande ha träffat på läkare för bedömning eller undersköterskor för provtagning. Nu har jag visserligen inte varit så sjuk utan det har mest handlat om öroninflammationer eller halsfluss. Jag skulle absolut kunna gissa mig fram, huvudsakligen rådgivning via telefon eller blodtrycksmätning och liknande kontroller. Min första känsla är bra, jag har fått ett schema med rimliga tider? Förstår ni? Rimliga tider? Och lediga röda dagar, vilket jag aldrig någonsin trott att jag skulle få uppleva igen. Glömde bort vad det betyder samma sekund som jag ansökte till sjuksköterskeprogrammet.

Vårdcentraler har ju faktiskt bara öppet på kontorstider. Förhoppningsvis trivs jag i det här formatet så att jag slipper jobba dag/kväll/natt. Jag är ju en otroligt velig person så vi får se. Kanske vill jag bara jobba helg och natt efter examen? Skämt åsido så var ju distriktssköterska faktiskt min första tanke, och heller inte en idé jag släppt, så att det ska bli grymt spännande att få se dem in action.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar