VAB+Semi=inte sant

Idag fick jag för första gången sedan Frej började på förskolan uppleva utmaningen med att ta hand om honom samtidigt som jag aktivt behövde delta i ett seminarium. VAB-dags, min lilla unge har dragit på sig en härlig ögoninflammation. Det gick väl lite sådär att arbeta med honom hemma.

Visserligen blev jag godkänd, men det var multitasking på en helt ny nivå. När Frej var yngre och jag var föräldraledig så kunde han ligga i sitt babygym och sprattla, så kunde jag vifta med något som hade starka färger vid hans huvud och fortsätta prata i headsetet. Idag så hoppade han i sängen, snurrade runt på min kontorsstol, körde sin traktor runt lägenheten och ville läsa böcker. Han var stilla i kanske tio minuter under de två timmarna som jag behövde diskutera med mina klasskamrater och lyssna på läraren. Men det gick. Jag sprang runt med laptopen och mina hörlurar och försökte vara en skojig och aktiv mamma. Det såg helt vansinnigt ut, men vi har ganska begränsad insyn från grannarna, så jag oroar mig inte för mycket över det.

Idag tackar jag alla högre makter för förskolan.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar

Jag heter Linnéa, är 26 år och pluggar till sjuksköterska på KI. Jag läser på distans, alltså hemifrån till stor del, för att på bäst sätt kunna kombinera studierna med mitt familjeliv och arbete. Under mina första två terminer var jag föräldraledig parallellt med mina studier, men nu går min son på förskolan.

Jag är alltså småbarnsmamma och student och kommer här i bloggen att dela med mig av hur jag får vardagen att fungera med barn, träning och studier samt om hur jag upplever att det är att plugga på distans.