Vad behöver man kunna på praktiken i termin tre?

Att komma in i en sjukhusmiljö som annat än patient var för mig helt galet. Ska man kunna bossa från dag 1? Leda ronder, operera patienter med förbundna ögon? 

Nej, den här praktiken har framförallt ett omvårdnadsfokus. En av alla (ja, vi har haft ett par stycken) handledare sa under förra veckan att termin tre mest är till för att vi studenter ska få känna på sjukhusmiljön. Trivs man eller inte? Det blir tydligt efter dessa veckor. Handledarna ska egentligen inte ställa några enorma krav på studenterna, man deltar på ett sätt som känns tryggt. Vi bedöma till viss del på våra medicintekniska färdigheter och på läkemedelshantering, men är man inte trygg med hur det går till så kommer handledaren att hjälpa dig. Viktigast är ändå att utföra omvårdnad och ha patientkontakt på ett bra sätt. 

Praktiken i termin tre ska äga rum på en vårdavdelning, jag hamnade på en akutvårdsavdelning, vilket egentligen är det vi ska göra i termin fem! Därför blir det lätt förvirrat ibland då jag och mina medstudenter tas för mer erfarna än vi är. Speciellt när vi byter handledare nästan dagligen.

Omvårdnaden för min del känns både trygg, rolig och utmanande. Jag jobbar med omvårdnad vid sidan av, då av äldre och det här är omväxlande och roligt. Det är väldigt annorlunda minst sagt. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar

Jag heter Linnéa, är 26 år och pluggar till sjuksköterska på KI. Jag läser på distans, alltså hemifrån till stor del, för att på bäst sätt kunna kombinera studierna med mitt familjeliv och arbete. Under mina första två terminer var jag föräldraledig parallellt med mina studier, men nu går min son på förskolan.

Jag är alltså småbarnsmamma och student och kommer här i bloggen att dela med mig av hur jag får vardagen att fungera med barn, träning och studier samt om hur jag upplever att det är att plugga på distans.