Varför sjuksköterska?

Påskvecka betyder ledighet! Eller inte.

Jag har haft deadlines som jag inte riktigt planerat för. Ingen lugn stund alltså. Men jag har det under kontroll. Eller kanske inte under kontroll men det är heller inte helt kört heller! Precis som det är med mina studier för det mesta. 

Dock tänkte jag peta in det här inlägget nu innan antagningen stänger. För den 18:e är det dags. Då ska du alltså ha sökt. Om du nu skulle råka hamna här i sista minuten full av ångest så vill jag säga: SÖK TILL KI! 

Bli sjuksköterska. Det finns nästan ingen anledning att inte bli det. Här kommer en liten lista med positiva saker. 

Varför ska du bli sjuksköterska?

  • För att du gillar att ha många bollar i luften! Sjuksköterskan är avdelningens spindel i nätet. Du behöver vara uppmärksam och medveten om din omgivning, för du ska lyssna och ta in resten av vårdpersonalens obeservationer och sedan bygga en helhetsbild.
  • För att du vill vara patientens röst och trygghet! Du kommer att vara ansvarig för omvårdnaden och se till att patientens behov ses till även när du inte kommer att utföra omvårdnaden själv. Du kommer att hjälpa läkaren att göra den medicinska bedömningen . 
  • För att du vill göra livet bättre för människor i en utsatt situation! Alla vi som varit i kontakt med vården vet vilken skillnad det är när man blir bemött av en bra sjuksköterska. En bra sjuksköterska kan skapa en trygg miljö i nästan vilken situation som helst. 
  • För att du vill ha valmöjligheter! Du kan arbeta med hur mycket olika grejer som helst. Och du kommer nog aldrig att ha problem med att hitta jobb, det är en stor brist på sjuksköterskor redan nu och den kommer inte att bli bättre på länge. 
  • För att du vill ha en utmaning! Att arbeta med människor är alltid en utmaning. Du kommer att behöva söka efter symptom och läsa mellan raderna för att förstå vad patienten verkligen menar. 

Det här är bara ett par skäl. Sjuksköterskor är hårt arbetande hjältar. Vem vill inte vara en sådan? Jag vet att jag vill. Hoppas att du gör samma val som mig. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar