VFU i termin 5

Det här inlägget blir lite försenat men här kommer det! VFUn i termin 5 blev vi inkastade i direkt efter sommaren. Temat är akutsjukvård!

Man får möjligheten under terminen innan att ansöka om att hamna på ambulansen under denna placering, för mig var det inte aktuellt på grund av min graviditet. Men det är heller inte annars, jag är verkligen ingen adrenalinkick-sökare. Det behöver visserligen inte alla som är intresserade av ambulansen vara heller. Men oavsett så tänkte jag att många som söker information om sjuksköterskeprogrammet vill veta mer om ambulansen. Så jag har bett en klasskompis som har sin praktik på ambulansen att sammanfatta sin upplevelse lite, det kommer i ett separat inlägg.

De flesta studenternas placeringar denna termin hade ett upplägg som liknar mitt, en fältstudievecka som följs av en längre placering. Jag spenderade min fältstudievecka på AVA, en akutvårdsavdelning alltså, och nu befinner jag mig på en infektionsavdelning. Min AVA-placering var en rolig uppföljning på min erfarenhet av akutmottagningen, vi skickade nämligen många patienter dit och det kändes matnyttigt att få veta vad som hände där. På AVA vårdas patienter med alla sorters sjukdomar, till skillnad från min termin 3 placering KAVA. På KAVA hade man huvudsakligen hand om kirurgiska patienter. Patienterna som kommer till AVA ska flyttas vidare till andra specialistavdelningar inom 48 timmar (det är målsättningen).

Utifrån den bild jag fick av AVA så tror jag att det är en trevlig och lärorik arbetsplats. Du får se många olika sorters patienter och bibehåller en bredd i dina kunskaper. Jag hade nog kunnat tänka mig att arbeta där, det var många nya sjuksköterskor och de flesta verkade trivas.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar