danderyds-sjukhus

Akuten på Danderyds sjukhus

IMG_5256

Glömt berätta att jag äntligen börjat jobba som undersköterska på Danderydsakuten. Har ju endast tidigare nämnt att jag fått sommarjobb där. Förra helgen gick jag därför mina första pass (på hjärtsektionen och ambulanstriagen). Det var grymt spännande!

DS-akuten är indelad i fyra sektioner (hjärt, medicin, kirurg och ortoped+urolog). Jag kommer jobba på hjärt- och medicinsektionen i sommar. Vad får jag då göra på akuten? På hjärtakuten har jag främst kopplat upp patienter med EKG, blodtrycksmätare, syremätare etc, tagit massa venprover, skickat blodprover, kört patientbritsar och använt TakeCare (journalsystem som SLL använder sig utav). Mycket varierande arbetsuppgifter, men för det mesta en hel del praktiskt.

Andra dagen fick jag möjligheten att jobba i ambulanstriagen, eftersom min handledare hade sitt pass där i stället för på hjärt. Det var extra lärorikt, då det är på denna del av akuten som patienter med ambulans inkommer till, innan de sorteras in till någon av de fyra sektionerna. Snäppet mer akuta fall alltså.

Det jag uppskattar med akuten är att arbetstempot varierar från högt till lågt och att arbetsdagen kan se lite hursomhelst ut! Ena stunden kunde vi ha 0 patienter, med andra ord fikastund, till att i nästa sekund behöva personalförstärkning från andra sektioner/avdelningar på DS.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier