Dugga och cellslöjd/hälsomässa

Hej på er!

I måndags hade vi vår första dugga (examination av mindre format än en tenta) på läkarprogrammet. Måste säga att jag inte alls var så nervös, eftersom vi hade fått bra tips och förutsättningar för att lyckas, genom t.ex. tillgång till en massa gamla duggor. På det sättet lär man sig hur vi examineras och vilka områden som är mest centrala. Dessutom hade vi en mentometerdugga (”övningsdugga” med hela klassen, där man med mentometer svarade på duggauppgifter (ofta felbesvarade uppgifter) och tillsammans gick igenom de korrekta svaren) förra veckan. Suverän idé verkligen!

Den riktigta duggan, som huvudsakligen bestod av flervalsfrågor, gick väldigt bra och i princip alla blev godkända. Men det beror ju på att den här duggan är av mindre omfattning (endast ett avsnitt examineras) och har lägre krav för godkänt (50%). Annars ligger gränsen för tentor på 60% och då behöver man lägga i lite extra krut om man vill ta sig över ribban.

Förutom dugga stod även cellslöjd/hälsomässa på schemat denna vecka och årets tema var ärftliga sjukdomar. Hälsomässan är något som läkarstudenterna på T1 håller på med i 1-2 dagar, varje termin. Man jobbar gruppvis med ett område anknutet till temat, som man på något kreativt sätt ska presentera för allmänheten. Det hela mynnar sen ut i  en utställning där alla är välkomna. I år var det till exempel grupper som arbetade med Alzheimers, färgblindhet och endometrios. Alla levererade verkligen sjukt bra idéer och var så kreativa och engagerade. Vår grupp bestämde sig för att jobba med Huntingtons sjukdom. Och det resulterade i att vi byggde ihop en liten by i miniatyrformat som skulle symbolisera sjukdomsförloppet. Kolla på videon om Huntingtons här och se om du kan tolka vårt fenomenala mästerverk. 😉

     

Det skedde även en prisutdelning, där vår underbara grupp lyckades kamma hem en andra plats.

Och priset blev inget annat än denna bok!

Cellslöjden markerade äntligen slutet på moment 1 i kursen. Inte nog med det, så var ju också duggan avklarad, vilket vi tyckte var mycket värt att fira. Därför blev det en spontan middag på Vapiano med dessa fantastiska människor.

Allt gött!

Linnea

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier