mottagningsrum

Endokrinavdelning 80

I detta inlägg tänkte jag berätta lite mer om vad jag fått göra under min vecka på endokrinavdelningen. Tyvärr fick jag inte se så värst många endokrina fall. Men haft mycket annat kul att göra ändå. Även om det inte direkt varit akuta outredda fall, utan mer typ färdigutredda patienter som inväntar plats på geriatriken.

Haft en varierande skara patienter med alltifrån diabetes typ 2, hypokalcemi, hyperosmolär hyperglykemiskt syndrom, pneumonier, sepsis, njursvikt etc. Varit med på två gastroskopier (endoskopisk undersökning av matstrupe, magsäck och delar av tunntarmen), ringt infektionskonsult, skrivit remisser och massor med journalanteckningar, gjort en smittskyddsanmälan samt varit med på sårrond (diabetesfotsår).

Dagarna på de flesta vårdavdelningar börjar med ett kort möte med all personal på avdelningen, strax efter 8:00. Därefter inleds ronden, vilket jag berättar mer om i nästa inlägg. På SöS har många avd börjat med prioritetsstyrd rond, där man prioriterar i vilken ordning samt tid man träffar och diskuterar patienterna. Ronden håller på tills lunch. Samtidigt för man journalanteckningar på resp pat. På f.m hinns även med fikapauser (notera plural). Efter lunch, oftast väldigt lugnt. Fixa in-/utskrivningar av patienter. Förbereda för kvällspersonalen.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier